Quantcast
Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Από τις 17 Σεπτεμβρίου στις 13.00 έως και τις 18 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν την αίτηση τους στο πληροφοριακό σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis )προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, 2014-2020 “Επενδύω στη Θεσσαλία”.

Aναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογική τους αναβάθμιση με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και μέσω αυτού, θα επιχορηγηθούν επενδυτικά σχέδια ύψους από 50.000 έως 400.000 ευρώ εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται σε 60%, ωστόσο στην περίπτωση πρόσληψης προσωπικού αυξάνεται στο 70%.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες
επιχειρήσεις.

Όροι και προϋποθέσεις

Επιλέξιμοι φορείς, που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, είναι:

-ΦΥΣΙΚΑ ή ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικά πρόσωπα ή φυσικά πρόσωπα, τα οποία πρόκειται να ιδρύσουν μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με τη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014 της Επιτροπής (Παράρτημα ΙV). Οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας υποχρεωτικά μετά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης και να έχουν υποχρεωτικά (από ιδρύσεώς τους) κερδοσκοπικό χαρακτήρα υπό την μορφή εμπορικής εταιρείας (Α.Ε., Ε.Π.Ε., ΙΚΕ, Ο.Ε., Ε.Ε.), ή ατομικής επιχείρησης, ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού Κοιν.Σ.Επ. ή Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν.Ε.Π.Α.) και θα τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

– ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν και οι νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014 της Επιτροπής (Παράρτημα ΙV), οι οποίες κατά την υποβολή της επενδυτικής πρότασης έχουν συσταθεί και κάνει έναρξη δραστηριότητας, αλλά δεν έχουν κλείσει μία πλήρη διαχειριστική χρήση.

– ΝΕΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ όπως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014 της Επιτροπής (Παράρτημα ΙV), οι οποίες θα πρέπει, μέχρι τις 31/12/2018 να έχουν κλείσει τουλάχιστον μία (1) και λιγότερες από τρεις (3) διαχειριστικές χρήσεις.

Τι χρηματοδοτείται

Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση αυτών μέσω τεχνολογικής και μη τεχνολογικής αναβάθμισης, με αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών ή και καινοτομίας, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και της καινοτομίας σε επίπεδο επιχείρησης έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εδώ και εδώ και εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.