Quantcast
Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης φέτος στο 1,7% προβλέπει το ΚΕΠΕ - enikonomia.gr
share

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης φέτος στο 1,7% προβλέπει το ΚΕΠΕ

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) κατά 1,7% για το σύνολο του 2019 και κατά 1,9% για το δεύτερο εξάμηνό του, προβλέπεΙ το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Όπως αναφέρει το ΚΕΠΕ στο τετραμηνιαίο περιοδικό του, η πρόβλεψη αυτή σημαίνει:

-Πρώτον, την εξασθένηση του ετήσιου ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,9%).

-∆εύτερον, μια οριακή αναθεώρηση προς τα κάτω της αμέσως προηγούμενης πρόβλεψης του υποδείγματος παραγόντων για το σύνολο του 2019 (1,8%), ενώ, ταυτόχρονα, ενσωματώνει μια ενίσχυση του προβλεπόμενου ρυθμού μεγέθυνσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με την πρόβλεψη της προηγούμενης περιόδου αναφοράς (1,6%).

Οι προβλέψεις για το 2019 σηματοδοτούν τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Ωστόσο, σημειώνει το ΚΕΠΕ, η υποχώρηση του ρυθμού μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ σε σχέση με το 2018 καταδεικνύει, συνολικά, την έλλειψη μιας σταθερά ενισχυόμενης αναπτυξιακής δυναμικής.

Η διαπίστωση αυτή, προσθέτει το ΚΕΠΕ, συνάδει με τις παρεχόμενες ενδείξεις, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις βασικές διαστάσεις των πιο πρόσφατων βραχυπρόθεσμων εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και συμβαδίζουν με την πορεία που υποδεικνύουν τα ενσωματωμένα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα του ΚΕΠΕ για το ΑΕΠ της χώρας εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.