Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν "κόκκινο" - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν “κόκκινο”

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για τις νέες αντικειμενικές αξίεςτων ακινήτων. Η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών ήδη τρέχει την άσκηση της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, ενώ στο έργο της επέκτασης του αντικειμενικού συστήματος σε 3000 περιοχές σε όλη τη χώρα αναμένεται να βοηθήσουν και οι πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων.

Πριν από το καλοκαίρι του 2020 τα ακίνητα θα αποκτήσουν νέες αξίες, οι οποίες θα αποτελούν τη βάση υπολογισμού ολων των φόρων που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία. Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τον φόρο μεταβίβασης και το τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οδηγός για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αποτελούν οι τιμές που επικρατούν στην αγορά. Οι εμπορικές αξίες δείχνουν αυξήςσεις σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπως το Κουκάκι, τα Εξάρχεια, η Κυψέλη, το Κολωνάκι, οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, το Σύνταγμα, το Χίλτον, η Αθηναϊκή Ριβιέρα (Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα, Βουλιαγμένη), σε περιοχές του Πειραιά καθώς και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιες για αύξηση είναι και πολλές από τις 4132 περιοχές της χώρας, οι οποίες παρέμειναν σταθερές με την τελευταία αναπροσαρμογή των τιμών τον Ιούνιο του 2018.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.