Quantcast
Συνάντηση Τσακίρη - ΕΣΕΕ για τη συμμετοχή του εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Τσακίρη – ΕΣΕΕ για τη συμμετοχή του εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορίου στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ συζήτησε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Την ισότιμη μεταχείριση του κλάδου του εμπορίου σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα -εθνικά και κοινοτικά- προς τις ΜμΕ, καθώς και την επιτάχυνση όλων των δράσεων στήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών επιχειρήσεων, ως αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, έθεσε σήμερα η ΕΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου επισήμαναν τον εμβληματικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα που έχει για την ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων στις πόλεις το Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», ζητώντας επιτάχυνση στη διαδικασία υλοποίησής του.

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης δήλωσε:

«Το εμπόριο είναι ένας σημαντικός, οριζόντιος κλάδος της επιχειρηματικότητας που διαπερνά αρκετούς τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχει το όραμα, αλλά και τη διάθεση, να συμβάλει ενεργά στη μετάβαση του εμπορίου στη νέα εποχή ή στο “εμπόριο 4.0”, αν προτιμάτε, με όρους σύγχρονους. Η συμβολή του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, αλλά και της επόμενης, πρόκειται να είναι καταλυτική σε αυτήν τη μετάβαση. Στη σημερινή μας συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Καρανίκα, και με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΣΕΕ, συζητήσαμε διεξοδικά για το ελληνικό εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και με χαρά διαπίστωσα ότι οι απόψεις μας για την ανάδειξή τους σε κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας συγκλίνουν».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας δήλωσε:

«Οι αρμοδιότητες του κ. Τσακίρη είναι καθοριστικής σημασίας για τους ρυθμούς που θα “τρέξει” το 2020 η αγορά και, ειδικότερα για τον κλάδο του εμπορίου, για το εάν η ανάπτυξη θα έχει πραγματικό αντίκρισμα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε την άρση του καθεστώτος άνισης μεταχείρισης του εμπορίου στη τρέχουσα και την επόμενη Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ, ζητώντας την ένταξή του στις επόμενες δράσεις, ιδιαίτερα σε όσες σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ και όχι μόνο. Επισημάναμε ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε πολλές πόλεις επενδύουν πολλά στην υλοποίηση του προγράμματος των Open Mall, ζητώντας την επίσπευση της υλοποίησης του. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου θα εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα. Περιμένουμε να δούμε την έμπρακτη στήριξη της μεσαίας τάξης μέσα από όλα τα υπάρχοντα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.