Quantcast
Κορονοϊός - Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν τις Κυριακές - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός – Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν τις Κυριακές

δημοσιεύτηκε:

“Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν τις Κυριακές”. Αυτό δήλωσε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην ΕΡΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης με αφορμή ρεπορτάζ και τη δήλωση ενός υπευθύνου σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι απόφαση της εταιρείας να μην ανοίξει την Κυριακή προκειμένου να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι ειδικά μετά την πίεση των τελευταίων ημερών λόγω της μεγάλης κίνησης εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν κατηγορηματικός: “Τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να ανοίξουν την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και αυτό δεν εναπόκειται στην πολιτική της κάθε εταιρείας. Τα σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας και του δημοσίου καλού”.
Σε ερώτηση σχετικά με το ότι και οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα και επί πολλές ώρες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι “θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Ειδικά μάλιστα, όταν οι εταιρείες σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση των πωλήσεών τους”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.