Quantcast
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα το λάβουν και τον Μάιο - Τι δήλωσε ο Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα το λάβουν και τον Μάιο – Τι δήλωσε ο Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Το κριτήριο για ένταξη των επιχειρήσεων στον δεύτερο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που θα γίνει μέσα στον Μάιο, θα είναι μία μεγάλη μείωση του τζίρου τους τον Απρίλιο. Αυτό διευκρίνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ κατέστησε επίσης σαφές, πως όσες επιχειρήσεις κατέγραψαν άνοδο τζίρου τον Μάρτιο τίθενται εκτός του α’ κύκλου της ενίσχυσης αυτής, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Όπως είπε, στον α’ κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» υπέβαλαν αίτηση ένταξης 138.000 επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι «αξιολογούμε τα στοιχεία τους για να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα έχει μέσα και τον μαθηματικό τύπο».

Αναφορικά με το εάν θα υπάρξει δεύτερη δόση του επιδόματος των 800 ευρώ, ο υπουργός είπε ότι «σαφέστατα θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους των οποίων δεν έχει γίνει άρση της αναστολής σύμβασης». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «από Δευτέρα και μετά, ανάλογα και με τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι επιχειρηματιών θα ανοίξει και θα ζητήσει πίσω ένα κομμάτι ή το σύνολο του προσωπικού του. Όπου γίνει άρση αναστολής, δεν μπορεί το Δημόσιο να συνδράμει με 800 ευρώ, θα συνδράμει για το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι σε αναστολή».

Σημείωσε ότι για 20.000 εργαζόμενους έχει γίνει ήδη άρση της αναστολής σύμβασης μετά από αίτημα των επιχειρηματιών, «για να είναι έτοιμοι να ανοίξουν ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης». Ο αριθμός αυτών που θα εργαστούν εκ νέου, όμως, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η πολιτεία για το πόσους εργαζόμενους θα μπορεί να αξιοποιεί κάθε επιχείρηση (σ.σ. για υγειονομικούς λόγους). Είναι πιθανόν για κάποιο χρονικό διάστημα να είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι, «και εκεί θα πρέπει να στηρίξει η πολιτεία τους εργαζόμενους που θα μείνουν στο σπίτι», δήλωσε.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.