Quantcast
Σταϊκούρας: Διατηρούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή οφειλών και έκπτωση ενοικίου - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Διατηρούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή οφειλών και έκπτωση ενοικίου

δημοσιεύτηκε:

«Η αποζημίωση ειδικού σκοπού συνεχίζεται για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασής τους σε συνάρτηση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή», ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εξειδίκευσε τα οικονομικά μέτρα για τον κορονοϊό.

«Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου, υποχρεούνται να μην προβούν σε μείωση προσωπικού τους ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του είδους της σύμβασης εργασίας, είπε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε πως «Οι αναστολές βεβαιωμένων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να υφίστανται τον Μάιο για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων» για να αναφερθεί στη συνέχεια στην έκπτωση ενοικίου.
«Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον μήνα Μάιο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά. «Θεσπίζεται ανάλογα με την χρονική στιγμή μηχανισμός υποστήριξης της απασχόλησης με οικονομική ενίσχυση εργασίας για τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Θα αξιοποιηθεί πρωτίστως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE όταν είναι έτοιμο», επισήμανε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε ότι «δρομολογείται, εντός των επόμενων δύο μηνών, μία δεύτερη επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις», ενώ τόνισε πως «υλοποιούνται εντός του Μαΐου, στοχευμένες κλαδικές πολιτικές, σε τομείς που υφίστανται τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα, όπως είναι, ενδεικτικά, ο τουρισμός, οι μεταφορές και τμήματα του πρωτογενούς τομέα». Ενώ ως 7ο μέτρο ανακοίνωσε ότι «παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας, με τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου Νόμου, για 3 ακόμη μήνες, έως το τέλος Ιουλίου 2020».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.