Quantcast
Κορονοϊός, lockdown και τηλεργασία: Πλήττονται περισσότεροι οι άνδρες ή οι γυναίκες; - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός, lockdown και τηλεργασία: Πλήττονται περισσότεροι οι άνδρες ή οι γυναίκες;

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερα “θύματα” της τηλεργασίας είναι οι γυναίκες έναντι των ανδρών εν μέσω της κρίσης του COVID-19, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της έρευνας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Women in Business (WIB) από τις 23 Απριλίου έως την 1η Μαΐου του 2020 και τα αποτελέσματα της βασίστηκαν στις απαντήσεις 546 συμμετεχόντων εκ των οποίων το 68% ήταν γυναίκες και το 32% άνδρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν και οι συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 θα πλήξουν όλους τους ανθρώπους περισσότερο αντιμέτωπες με την ανεργία θεωρείται ότι θα βρεθούν οι γυναίκες.

Επίσης αν και το lockdown και η τηλεργασία επιβαρύνει τον προσωπικό χρόνο και των δύο φύλων, το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι επιβαρύνεται περισσότερο ο προσωπικός χρόνος των γυναικών οι οποίες αυτό το διάστημα συνδέονται ακόμα πιο έντονα με τον παραδοσιακό τους ρόλο της φροντίδας του σπιτιού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας για κατά πόσο η εμφάνιση του COVID-19 επηρέασε τις καθημερινές συνήθειες των δύο φύλλων στις υποχρεώσεις του σπιτιού, τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων αλλά και για το αν και σε τι βαθμό πόσο πιστεύουν ότι θα επηρεαστούν οι προοπτικές απασχόλησης τους στο μέλλον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.