Quantcast
Αύξηση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΙΧ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης μέσω Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Αύξηση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΙΧ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης μέσω Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

“Χθες ανακοινώθηκε το πάγωμα, η αναστολή των δόσεων μέχρι τέλος του χρόνου. Είναι ένα σημαντικό νέο. Δεύτερον, ως προς το ΤΕΠΙΧ έχουμε ολοκληρώσει σε σύμβαση, έχει συμβασιοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των 2 δισ.. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του ιουλίου θα έχει εκταμιευθεί το σύνολο του ποσού. Αναμένονται αυτή την εβδομάδα οι νέες μας ανακοινώσεις για το ΤΕΠΙΧ γιατί σας έχω πει ότι έχω βάλει σκοπό να βρω τα χρήματα και έχουμε κλείσει συμφωνία με τις τράπεζες ώστε όσες επιχειρήσεις εγκρίθηκαν για το ΤΕΠΙΧ αλλά η έγκρισή τους έφτασε αφού είχαν τελειώσει τα 2 δισ. ευρώ, και άρα ενώ έχουν έγκριση δεν μπορούν να πάρουν το δάνειο, θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό και θα δώσουμε χρήματα σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να μπορούμε να κάνουμε την ανακοίνωση είμαστε πολύ κοντά” τόνισε. “Είναι πολύ σημαντικό, είναι κάποιες χιλιάδες επιχειρήσεις αυτές” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα απλώς έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Παππάς όλα αυτά τα έκανε εις γνώσιν ή χωρίς τη γνώση του κ. Τσίπρα. Νομίζω όλοι πια καταλαβαίνουν ότι τα έκανε εις γνώσιν του κ. Τσίπρα. Ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας δεν μπήκε στην ουσία της υποθέσεως. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Βγαίνει ο κ. Καλογρίτσας και λέει ένα, δύο, τρία πράγματα για τον κ. Παππά, που είναι και παράνομα και ανήθικα. Τι κάνει κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος όταν κάποιος τον κατηγορεί; Πάει και κάνει μια ωραία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αφήνει τον άλλον να αποδείξει τα λεγόμενά του. Εγώ την Novartis την έχω πάει στα δικαστήρια. Γιατί εγώ είχα το κουράγιο να πάω την Novartis στα δικαστήρια; Γιατί ξέρω ότι δεν έχω κάνει τίποτε κακό και δεν μπορεί η Novartis να μου κάνει τίποτε, κοινώς δεν με “κρατάει”. Και αφού η Novartis δεν με “κρατάει”, τους έχω πάει στα δικαστήρια και θα τους σκίσω. Ο κ. Παππάς γιατί πέμπτη ημέρα δεν έχει πάει τον κ. Καλογρίτσα στο δικαστήριο; Γιατί προφανώς αυτός δεν αισθάνεται όπως εγώ, ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Κάτι έχει να φοβηθεί, αλλιώς δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί δεν έχει πάει να κάνει μήνυση ο κ. Παππάς” τόνισε.

“Παρά το κλίμα εμείς προχωράμε, χθες κλείσαμε το deal για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και προχωράει το σχέδιο εξυγίανσης. Το Ελληνικό ξεκίνησε” ανέφερε.

“Ο κ. Βαξεβάνης μου έστειλε ένα εξώδικο, ζητώντας μου να επανορθώσω γιατί στο twitter μου έγραψα αν ισχύουν οι καταγγελίες εναντίον του και εναντίον του κ. Καλογρίτσα. Θυμίζω ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν κατά τον κ. Βαξεβάνη εργοδότης του στην αρχική φάση του “Documento”, αλλά εγώ να δεχθώ την άποψη του κ. Βαξεβάνη, πάντως ήταν άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέσεις, και εγώ έθεσα δημόσια τα ερωτήματα βάση των καταθέσεων του κ. Καλογρίτσα στο δικαστήριο. Τώρα, αν αυτά ισχύουν ή όχι, δεν το γνωρίζω, δεν έχω πρωτογενή γνώση, περιμένω να αποδειχθούν από την διαδικασία” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.