Quantcast
Επιμελητήρια Αττικής: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Επιμελητήρια Αττικής: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα στην Περιφέρεια Αττικής, θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα και θα υλοποιηθεί από τα επιμελητήρια με συνολική χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ. Από αύριο οι εμπλεκόμενοι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν το σχέδιο δράσης που έχουν καταρτίσει. Αντικείμενο της δράσης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, για την προσαρμογή τους στις αλλαγές της τοπικής αγοράς εργασίας (τεχνολογικές, περιβαλλοντικές) στην Περιφέρεια Αττικής μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων. Στα προγράμματα κατάρτισης δεν θα εμπλέκονται οι επιχειρήσεις που απασχολούν τους ωφελούμενους.
Τα προγράμματα κατάρτισης δύναται να υλοποιηθούν είτε με τη μέθοδο της συμβατικής κατάρτισης σε τάξη, είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει:
– Περιγραφή του σκοπού και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας/σκοπιμότητας υλοποίησης των προτεινόμενων θεματικών αντικειμένων κατάρτισης
– Παρουσίαση των βασικών στοιχείων του σχεδίου δράσης, δηλαδή (α) αριθμός καταρτιζόμενων, μεθοδολογία και κριτήρια επιλογής και οργάνωσής τους σε τμήματα κατάρτισης (β) γνωστικά αντικείμενα της κατάρτισης (στόχοι, βασικά πεδία που θα καλυφθούν, διάρκεια, προαπαιτούμενες γνώσεις αν υπάρχουν, μεθοδολογία κατάρτισης και (γ) περιγραφή των συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα παρασχεθούν (στόχοι, μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, αξιοποίηση των αποτελεσμάτων κ.α.) κ.ά.

Κανόνες επιλεξιμότητας
Σύμφωνα με την πρόσκληση το μοναδιαίο κόστος κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, το επίδομα του κάθε ωφελούμενου από την εφαρμογή της δράσης, ορίζεται συνολικά στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 120 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο. Η πρακτική άσκηση, στην περίπτωση που είναι απαραίτητη για την πιστοποίηση των ικανοτήτων/δεξιοτήτων των ωφελουμένων πραγματοποιείται μόνον εκτός ωραρίου και δεν επιτρέπεται να διενεργείται στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται οι ωφελούμενοι καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις των παρόχων κατάρτισης ή συνδεδεμένες με αυτούς ή/και σε εκείνες που συνδέονται – με οποιοδήποτε τρόπο – με τους ωφελούμενους από την εφαρμογή της Πράξης. Το μοναδιαίο κόστος συμβουλευτικής δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 40 ευρώ ανά συνεδρία ατομικής (αφορά εργαζόμενους) και περιλαμβάνονται έως 3 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής ανά ωφελούμενο εργαζόμενο. Ο μέγιστος προϋπολογισμός της κάθε πρότασης διαμορφώνεται ανά φορέα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων των επιχειρήσεων/μελών των επιμελητηρίων, ως εξής:
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών 2 εκατ. ευρώ
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας 2 εκατ. ευρώ
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών 1 εκατ. ευρώ
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς 1 εκατ. ευρώ
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά 1 εκατ. ευρώ
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά 1 εκατ. ευρώ
Οι προτάσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ ‪από αύριο 27 Ιουλίου 2020 08:00 π.μ. έως 30 Νοεμβρίου 2020 14:00‬.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.