Quantcast
"Ιανός" - Καραμανλής: Θα δοθεί άμεση αποζημίωση 5.000 με 8.000 ευρώ στους πληγέντες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

“Ιανός” – Καραμανλής: Θα δοθεί άμεση αποζημίωση 5.000 με 8.000 ευρώ στους πληγέντες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με μια απλή δήλωση, είτε στα ΚΕΠ, είτε ψηφιακά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορούν οι πληγέντες να λάβουν αποζημίωση για τα κτίρια που έχουν υποστεί καταστροφές, ύψους 5.000 ευρώ για τα σπίτια και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο OPEN για τη διαχείριση της καταστροφής στη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση ποιες θα είναι οι άμεσες παρεμβάσεις που θα κάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανακούφιση των πληγέντων της Καρδίτσας απάντησε, “To πιο σημαντικό μέτρο που δώσει άμεσα ανακούφιση είναι αυτό που κάναμε και
στην Εύβοια και είναι ένα πρωτοποριακό
μέτρο, που σημαίνει ότι με μια απλή
δήλωση είτε στο ΚΕΠ, είτε ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Υποδομών μπορούν όλοι όσοι έχουν πληγεί, τα κτίρια τους είτε
αυτά είναι νομικά είτε φυσικά πρόσωπα είτε αφορά τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις
τους να πάρουν άμεσα 5.000 ευρώ με 8.000 ευρώ “. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μετά έλεγχος και εάν ο έλεγχος αποδείξει ότι αυτός που έχει κάνει αίτηση να πάρει αυτά τα λεφτά δεν έχει υποστεί ζημιές, θα υπάρχουν συνέπειες στο δεκαπλάσιο, επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόσθεσε επίσης πως ,”αυτά τα χρήματα είναι
εφάπαξ, πέρα από τα άλλα μέτρα που λαμβάνουν το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση χθες μέσω του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε εννέα πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές ενδέχεται να ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.000. Προσέθεσε ότι μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί τα αγροτεμάχια σε μία αμιγώς αγροτική περιοχή. Η τρίτη κατηγορία καταστροφών, επισήμανε, αφορά σε υποδομές και όχι μόνο στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο σιδηροδρομικό, καθώς έχει διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθήνας – Θεσσαλονίκης, διότι έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές στο Λιανοκλάδι. Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τα συνεργεία, που από χθες βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και εργάζονται ώστε στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να αποκατασταθεί έστω μερικώς η επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσω του σιδηροδρόμου. Ανέφερε επίσης ότι έχουν καταρρεύσει γέφυρες και έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημιές σε δρόμους και σε υποδομές και για αυτό το λόγο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει άμεσα ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους για να μπορέσουν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων και ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε το βίντεο:





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.