Quantcast
Θεοδωρικάκος: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά - enikonomia.gr
share

Θεοδωρικάκος: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα ακινήτων ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την παράταση των αδήλωτων τετραγωνικών “δεν βλέπω ότι υπάρχει λόγος για άλλο περιθώριο. Δώσαμε τρεις παρατάσεις”.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και οι πολίτες θα πρέπει να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των οικημάτων τους στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στον οικείο δήμο τους.
Στη συνέχεια σημείωσε: “Επί πολλά χρόνια κυβερνήσεις, υπουργοί, δήμαρχοι για να τα λέμε καθαρά και πολίτες ευρίσκοντο σε μια σιωπηρή συμφωνία ενοχής, τώρα μιλάμε για μια σχέση εμπιστοσύνης. Δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί” και πρόσθεσε πως “είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ αυτά που δεν πλήρωσαν” οι πολίτες.
Επίσης, αναφερόμενος στα αδήλωτα τετραγωνικά είπε πως περίπου 2 εκατ. πολίτες έχουν κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχοντας γλιτώσει πρόστιμα πάνω από 1 δισ. ευρώ. “Είναι η μισή Ελλάδα. Έχει προστεθεί μία Αθήνα, από αυτά τα τετραγωνικά μέτρα. Και αυτό δείχνει πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το μέτρο, γιατί περιέσωσε ανθρώπους από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρόστιμα και τέλη, και ταυτόχρονα διασφάλισε πάνω από 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία του κράτους, γιατί όλοι θα πρέπει, πλέον, να πληρώνουν με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά” σημείωσε ο υπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.