Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Έρχεται παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών- Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Έρχεται παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών- Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020 και της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έως τις 9 Οκτωβρίου για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων επιχειρήσεων πρόκειται να συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του e- ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου του 2020 .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φορέα, η παράταση αυτή θα αφορά:
– εργαζομένους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020 στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (άρθρο 31 του Ν. 4690/2020),
– εποχικά εργαζομένους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2020 (άρθρο 32 του Ν. 4690/2020),
-εποχικά εργαζομένους – χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης – που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (άρθρο 33 του Ν. 4690/2020).
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του e- ΕΦΚΑ θα συζητήσει και για την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ. Ιουλίου και Αυγούστου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών (άρθρο 123 παρ. 1 και 3 του Ν.4714/2020) μη ενταγμένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
“Η παράταση δίδεται μετά από αιτήματα που ήλθαν στην υπηρεσία προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στις μηχανογραφικές εφαρμογές των λογιστηρίων για την υποστήριξη των νέων ρυθμίσεων. Σε περιπτώσεις εργοδοτών, οι οποίοι, εκτός από ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσληψης, απασχολούν και εργαζόμενους λοιπών κατηγοριών, θα πρέπει για αυτούς να υποβάλουν Κανονική (01) ΑΠΔ για τον μισθολογική περίοδο Αυγούστου 2020 και να καταβάλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30/09/2020, ενώ για τους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσληψης έχουν δυνατότητα να υποβάλουν Συμπληρωματική (04) ΑΠΔ και να καταβάλουν τις αντίστοιχες απαιτητές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 09/10/2020”, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.