Quantcast
Πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς - Τι είπε η Μιχαηλίδου για τους δικαιούχους - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς – Τι είπε η Μιχαηλίδου για τους δικαιούχους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των δικαιούχων για το πρόγραμμα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς 2020-2021, άφησε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Και πρόσθεσε ότι “για τη χρονιά 2020-2021, παίρνουν voucher για παιδικό σταθμό 21% περισσότερα παιδιά από όσα την αμέσως προηγούμενη χρονιά, περισσότερα δηλαδή από 91.000 παιδιά. Ο αριθμός αυτός μπορεί μάλιστα να αυξηθεί και άλλο με τη συμπλήρωση τυπικά ελλιπών φακέλων”.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση “το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί φέτος ένα παράλληλο πρόγραμμα 15.000 επιπλέον voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυξάνοντας τα εισοδηματικά κριτήρια και εισάγοντας στο πρόγραμμα και εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο. Πώς κρίνετε την ανταπόκριση; Προγραμματίζονται άμεσα ανάλογες δράσεις για την περαιτέρω στήριξη της οικογένειας;”, απάντησε “Είναι αλήθεια πως φέτος για πρώτη φορά δώσαμε 15.000 επιπλέον θέσεις για παιδιά που έως τώρα αποκλείονταν από το πρόγραμμα Εναρμόνισης Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής, γνωστό ως ΕΣΠΑ, διότι είτε οι μητέρες τους εργάζονταν στο Δημόσιο είτε είχαν υψηλότερα εισοδήματα. Με το παράλληλο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας αυξήσαμε τα όρια κατά 9.000 ευρώ, διορθώσαμε την αδικία για τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο και κάναμε πράξη την εξαγγελία μας ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Συγκεκριμένα, για τη χρονιά 2020-2021, παίρνουν voucher για παιδικό σταθμό 21% περισσότερα παιδιά από όσα την αμέσως προηγούμενη χρονιά, περισσότερα δηλαδή από 91.000 παιδιά. Ο αριθμός αυτός μπορεί μάλιστα να αυξηθεί και άλλο με τη συμπλήρωση τυπικά ελλιπών φακέλων. Είμαστε στον πρώτο χρόνο κι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, για να ενισχύσουμε την ελληνική οικογένεια. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για εμάς έχουν εξαιρετικά ουσιαστικό ρόλο. Δεν περιορίζεται στην επαγγελματική διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων, αλλά θα πρέπει να έχουν βασικό ρόλο στη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών.
‘Αμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής μας είναι αφενός η στήριξη των οικογενειών και αφετέρου η ανάπτυξη των παιδιών, μέσω ενός ολιστικού προγράμματος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ολιστικού υπό την έννοια ότι θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και τη μέριμνα για την ψυχική και πνευματική τους υγεία. Τα πρώτα βήματα στην εκπαίδευση του παιδιού είναι καθοριστικά για το μέλλον του και οι σωστά οργανωμένες δομές έχουν τη δυνατότητα σημαντικής προσφοράς. Η ισότιμη ανάπτυξη των παιδιών σε ένα αναβαθμισμένο παιδαγωγικά περιβάλλον αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον τομέα της προστασίας των παιδιών.
Η βελτίωση και προτυποποίηση των προγραμμάτων θα ενισχύσει την ανάπτυξη των βρεφών, με τρόπο τέτοιο ώστε να τα προετοιμάζει σωστά για τα επόμενα σχολικά έτη, αλλά θα περιλαμβάνει και την έγκαιρη διάγνωση γνωσιακών και συμπεριφορικών διαταραχών”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.