Quantcast
MyData - Πιτσιλής: Στο νέο έτος η προσυμπλήρωση δηλώσεων και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής - enikonomia.gr
share

MyData – Πιτσιλής: Στο νέο έτος η προσυμπλήρωση δηλώσεων και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής

δημοσιεύτηκε:

Στο νέο έτος θα γίνει η προ-συμπλήρωση δηλώσεων στην πλατφόρμα myData και το ηλεκτρονικό
δελτίο αποστολής, όπως προανήγγειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής στο πλαίσιο σχετικής διαδικτυακής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχετικά με το MyData, πάνω στην ίδια βάση και την ίδια πλατφόρμα, “χτίζουμε μέσα στο 2021 απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω προ-συμπλήρωσης δηλώσεων. Άρα λοιπόν το έργο είναι σε εξέλιξη. Πάνω στην ίδια βάση και στην ίδια πλατφόρμα θα δουλέψουμε και με τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής από την επόμενη χρονιά “.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προαιρετική λειτουργία της πλατφόρμας myDATA επισημαίνοντας “ έχουμε ήδη λάβει πάνω από 120.000 παραστατικά μέσω των ERP και περίπου 1.500 παραστατικά μέσω της φόρμας καταχώρησης. Αυτά είναι για τις μικρές επιχειρήσεις . Και αυτά όσο είμαστε στην προαιρετική φάση. Αυτά έχουν υποβληθεί από περίπου 1000 λογιστές ή επιχειρήσεις”. Kαι πρόσθεσε “θέλω να πω ότι το περιβάλλον δουλεύει, η πλατφόρμα δουλεύει”. Ωστόσο σημείωσε πως “προφανώς θα υπάρξουν απορίες, προφανώς θα υπάρξουν θέματα που θα χρειαστεί να τα δούμε στην πορεία, προφανώς θα υπάρξουν προβλήματα, γιαυτό είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς της αγοράς”.
Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων στις εφορίες. Όπως είπε προωθείται η λειτουργία μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής για ηλεκτρονικά ραντεβού. Η εφαρμογή αυτή “ θα ξεκινήσει καταρχήν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες και στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. ηλεκτρονικού ραντεβού, ηλεκτρονικού καθορισμού –ραντεβού, όπου ο πολίτης θα μπαίνει μέσα για την υπόθεση του και θα κλείνει ραντεβού με τον ελεγκτή του”.

Πηγή βίντεο: taxheaven.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.