Quantcast
Νέες διευκρινίσεις από τον Βρούτση για την πληρωμή των υπερωριών -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέες διευκρινίσεις από τον Βρούτση για την πληρωμή των υπερωριών -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις πληρωμές των υπερωριών των εργαζομένων των ιδιωτικού τομέα έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν οι υπερωρίες εργαζομένων θα καλύπτονται με ρεπό ή έξτρα άδεια είπε ότι, “η απάντηση είναι συγκεκριμένη. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το οκτάωρο των Ελλήνων παραμένει σταθερό οκτάωρο, αποτελεί πυλώνα του εργατικού δικαίου της χώρας .Το 40ωρο συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα του εργατικού δικαίου της χώρας. Και οι υπερωρίες συνεχίζουν να πληρώνονται”.
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων. ” Είναι ανυπόστατα δημοσιεύματα και αναφέρονται στη υφιστάμενη νομοθεσία”, επανέλαβε.
Σε ερώτηση εάν θα καταργηθούν οι υπερωρίες και θα πληρώνονται κανονικά οι άνθρωποι είπε ” Όχι. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι μια κατοχυρωμένη διαδικασία στο εργατικό δίκαιο της χώρας από το ’90 .Το κράτησαν όλες οι κυβερνήσεις και είναι μια ευρωπαϊκή πρακτική η οποία γίνεται παντού. Δεν πρόκειται να αλλάξει επί τι δυσμενέστερο αυτό. Και όλοι εργατικοί συντάκτες γνωρίζουν ότι αυτό υπάρχει από το ’90 απλούστατα κάποιοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν δυστυχώς την αλήθεια μέσα στο πλαίσιο της μικροκομματικής λογικής.
Τέλος αναφέρθηκε στο καινούργιο νομοσχέδιο εργασιακό που θα κατατεθεί μέσα στην καραντίνα  στη Βουλή. ” Την εβδομάδα που μπαίνει, μπαίνει ένα εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, έχει διατάξεις κοινωνικού χαρακτήρα και έχει διατάξεις πολύ σημαντικές υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και η πρώτη πρόβλεψη εμβληματική είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες (συγκεκριμένα 3 μονάδες από την 1η Ιανουαρίου του 2021 και εάν προσθέσουμε τις 0, 90 που ξεκίνησε το Ιούλιο του 2020 πάμε 3,9 μονάδες) “Και τόνισε πως αυτό είναι ” μια σημαντική παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων” .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.