Quantcast
Η ακτινογραφία των μέτρων στήριξης του Δεκεμβρίου - 15 ερωτήσεις και απαντήσεις - enikonomia.gr
share

Η ακτινογραφία των μέτρων στήριξης του Δεκεμβρίου – 15 ερωτήσεις και απαντήσεις

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Στο τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε περισσότερους από 1,2 εκατ. εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Πρώτοι θα λάβουν ημερήσια αποζημίωση 26,66 ευρώ για κάθε ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, με την αποπληρωμή να ολοκληρώνεται έως τις 3 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα λάβουν αποζημίωση έως το τέλος Δεκεμβρίου με το οικονομικό επιτελείο να καταβάλλει προσπάθεια να αποπληρωθούν πριν από τις 21 του επόμενου μήνα.
Οσον αφορά το δώροΧριστουγέννων, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισαν ότι θα υπολογιστεί με βάση τον πραγματικό μισθό που λαμβάνει ο εργαζόμενος κάθε μήνα και, ως εκ τούτου, πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα λάβουν μειωμένο δώρο Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου. Αυτό συμβαίνει διότι για τον υπολογισμό του δώρου δεν θα ληφθεί υπ’ όψιν μόνο ο ονομαστικός μισθός του εργαζομένου, αλλά και ο αριθμός των ημερών που τέθηκε σε αναστολή με αμοιβή 534 ευρώ ή 800 ευρώ.
Η Realnews, στον οδηγό που ακολουθεί, παρουσιάζει τις ημερομηνίες που πρέπει να τηρήσουν 600.000 επιχειρήσεις- εργοδότες για την υποβολή των αναστολών Νοεμβρίου, τι πρέπει να κάνουν με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι, πότε και ποιος θα καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και ποιοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η «R» απαντά με τη συνδρομή του δικηγόρου Γιάννη Καρούζου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.