Quantcast
Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Γιατί οι δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση - Τι λέει ο ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Γιατί οι δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση – Τι λέει ο ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους που πολλοί δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι δεν καταθέτουν το IBAN τους στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ εξήγησε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο ΜΕGA.
Σε ερώτηση γιατί οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ απάντησε :”Είναι θέμα ενημέρωσης και είναι και θέμα να καταλάβουν ότι είναι πολύ απλή η διαδικασία για το επίδομα. Δηλαδή το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το IBAN, καμία άλλη ενέργεια. Οπότε με αυτήν την ευκαιρία ελπίζω oι ενδιαφερόμενοι -δικαιούχοι να μπουν στην πλατφόρμα και να καταθέσουν το IBAN”.
Και πρόσθεσε ότι το 1/3 των 130 χιλιάδων δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει ακόμα IBAN, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για το επίδομα.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα .” Στις 17 έληγε η προθεσμία και δώσαμε μία τελική παράταση μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου. Οπότε ουσιαστικά δίνουμε μια ακόμα παράταση και κάνουμε αυτήν την ενημέρωση για αυτό και βγάζουμε και δελτία τύπου και ενημερώνουμε και βγαίνουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διότι υπάρχει ένας αριθμός μακροχρόνια ανέργων που είναι δικαιούχοι των 400 ευρώ οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε αυτήν την ενέργεια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πάνε στην Κεντρική Ψηφιακή Πύλη gov.gr, να καταθέσουν το IBAN και αμέσως ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στη καταβολή των 400 ευρώ”.
Tέλος υπενθύμισε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος. “Είναι όσοι ξεπεράσανε τους 12 μήνες συνεχούς εγγεραμμένης ανεργίας, οποιαδήποτε στιγμή από την 1η Μαρτίου του 2020 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου του 2020 οι οποίοι δεν λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και δεν έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ το διάστημα Απριλίου-Μαΐου. Όλοι αυτοί που είναι 130 χιλιάδες και έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δικαιούχοι. Αν πας στην πλατφόρμα και δεν μπορείς να μπεις όταν βάλεις το taxisnet ή τους κωδικούς τους κωδικούς του ΟΑΕΔ σημαίνει ότι δεν είσαι δικαιούχος”. σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.