Quantcast
«Πράσινο φως» για 6 έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης - enikonomia.gr
share

«Πράσινο φως» για 6 έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης

δημοσιεύτηκε:

Της Σίσσυς Σταυροπιεράκου

Ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Eσόδων, νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου, τηλεκπαίδευση, τοπικά πολεοδομικά σχέδια και έργααποκατάστασης εδαφών στη δυτική Μακεδονία αποτελούν το πρώτο πακέτο 6 μεταρρυθμίσεων-επενδύσεων που «κλειδώνουν» από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και παίρνουν την έγκριση της Κομισιόν. Πρόκειται για έργα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτουν οι Ευρωπαίοι και είναι εύκολο να εξασφαλίσουν το «πράσινο φως» για την τελική έγκρισή τους.
Άλλωστε, η στρατηγική που ακολουθεί το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της μεγάλης πρόκλησης με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, στηρίζεται στην προώθηση, σε πρώτη φάση, έργων που είναι ώριμα και ικανοποιούν τους στόχους των Ευρωπαίων, με κάποια εξ αυτών να έχουν ξεκινήσει, αφού το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει δυνατότητα αναδρομικής χρηματοδότησης από τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς.
Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν εντατικές τηλεδιασκέψεις δύο φορές την εβδομάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζοντας ενδελεχώς τα έργα, που εντάσσονται στους 18 άξονες των 4 πυλώνων του ελληνικού σχεδίου, ώστε να ετοιμάζονται αναλυτικές προτάσεις για καθένα από αυτά. Τα έργα που παίρνουν πρώτα τη σκυτάλη για να υλοποιηθούν είναι τα εξής…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.