Quantcast
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Tι λένε οι φοροτεχνικοί-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Tι λένε οι φοροτεχνικοί-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, αρχίζουν να μπαίνουν κάποια “αγκαθάκια” στον πέμπτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής εξέφρασε η φοροτεχνικός, Χριστίνα Μαννέ μιλώντας στο MEGA. “Ναι, μεν θα είναι και η επιστρεπτέα 5 με το 50% το οποίο δεν θα
επιστρέφεται και ναι, μεν θα έχει ένα
ελάχιστο ποσό το οποίο είναι τα 1.000
ευρώ, όμως θα έχει να κάνει με το τι
έλαβαν οι επιχειρήσεις και οι
δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 “, τόνισε.
Και συνέχισε λέγοντας ότι εάν σε κάποιον του βγάζει το σύστημα “από τον αλγόριθμο το οποίο θα το δούμε σε επόμενη θέση
του υπουργείου, με ποιον τρόπο θα υπολογίζεται η επιστρεπτέα 5- ότι δικαιούται 6.000 ευρώ και στην
επιστρεπτέα 4 είχε πάρει 4.000 ευρώ, τότε τελικά στον λογαριασμό του δεν θα
πιστωθούν οι 6 .000 ευρώ αλλά οι 2 .000
ευρώ”.
Σε ερώτηση εάν από αυτά τα 2.000 ευρώ που έλαβε η επιχείρηση αυτή από την επιστρεπτέα θα πρέπει να επιστρέψει τα 1.000 ευρώ, η κ. Μαννέ απάντησε “Θα πρέπει να επιστραφούν τα 1.000 ευρώ πίσω. Όμως επειδή μιλάμε για ένα μέτρο, το οποίο έχει ένα πολύ χαμηλό τόκο, το οποίο δηλαδή θα είναι και κάτω του 1% και θα δοθεί σε πάρα πολλές δόσεις, δεν το βάζω τόσο σε παράμετρο που είναι από το 2022, όσο βάζω σε παράμετρο το ότι εγώ έχω ένα εύλογο ερώτημα: κάποιος ο οποίος πήρε 1.000 ευρώ στην επιστρεπτέα 4 και στην επιστρεπτέα 5 δικαιούται πάλι 1.000 ευρώ, τι θα πάρει, το οποίο είναι ένα τεράστιο ποσοστό στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 “.
“Η πλειοψηφία των αιτήσεων ήταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δικαιούνταν 1, 2, 3 χιλιάδες ευρώ τα οποία τα πήραν στην επιστρεπτέα 4. Εάν η επιστρεπτέα 5 βγάλει πάλι τα ίδια ποσά ή λιγότερο ποσό, τότε δεν τίθεται θέμα μη επιστροφής του 50%, δεν τίθεται καν θέμα ότι θα πιστωθούν χρήματα”, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση εάν κάποια επιχείρηση που έλαβε 1.000 ευρώ στην επιστρεπτέα 4 μπορεί να λάβει 1.000 ευρώ και στην επιστρεπτέα 5 απάντησε ότι αυτό ” πρέπει να διευκρινιστεί. Αυτό δείχνει, “όπως διαβάζουμε την διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ότι η επιχείρηση αυτή ” θα αποκλειστεί καθώς έχει λάβει το μέγιστο ποσό που δικαιούται στην επιστρεπτέα 4″.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.