Quantcast
Νομοσχέδιο για ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς - Τι θα ισχύει για συνεντεύξεις και ξένες γλώσσες - enikonomia.gr
share

Νομοσχέδιο για ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς – Τι θα ισχύει για συνεντεύξεις και ξένες γλώσσες

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των πανελλήνιων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ” επιφέρει νομοτεχνικές βελτιώσεις με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι ξένες γλώσσες και η εμπειρία. Επίσης, είπε ότι στις περιπτώσεις που θα απαιτείται συνέντευξη, αυτή θα περιγράφεται ως “δομημένη συνέντευξη”, ενώ για τα διδακτορικά είπε ότι θα γίνονται αποδεκτά στην προκήρυξη “σύμφωνα με την ταξινόμηση του εθνικού αρχείου διδακτορικών διατριβών”.
Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη στη Βουλή από τον τέως υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και “υιοθετήθηκε” από τον κ. Βορίδη, έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ που καταψήφισε) να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί, αύριο Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου του 2021 στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.