Quantcast
Σταμπουλίδης: Ποια καταστήματα προτείνουμε να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα - Τι είπε για τα κομμωτήρια - enikonomia.gr
share

Σταμπουλίδης: Ποια καταστήματα προτείνουμε να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα – Τι είπε για τα κομμωτήρια

δημοσιεύτηκε:

“Η πρόταση μας είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας με τη μέθοδο του click in shop αλλά και να δίνεται η δυνατότητα να γίνονται δοκιμές σε αυτά από τους πελάτες” τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, “υπάρχει μια πρόταση την οποία την έχουμε σχεδιάσει, την έχουμε δουλέψει, την είχαμε επίσης παρουσιάσει και τη προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή. Τώρα απλά είναι τεχνικά πιο ολοκληρωμένη. Και νομίζω εστιάζουμε πάρα πολύ στο γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η εκπτωτική περίοδος και καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν να ρεφάρουν τα καταστήματα, να πουλήσουν το στοκ”.
Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ακόμη ότι “πρόταση μας για τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι να δέχονται πελάτες εντός των καταστημάτων, με ραντεβού, με αναλογία πληθυσμού ανά τετραγωνικό μέτρο και φυσικά έτσι θα μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις”. Όσον αφορά στα καταστήματα αυτά που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop , είπε ότι ” το click in shop θα έχει την ίδια διαδικασία με το click away, με την προϋπόθεση του ραντεβού”.
Σε ερώτηση εάν μπορούν να γίνονται δοκιμές στα καταστήματα απάντησε ότι “Αυτή είναι η λογική σε αυτούς τους κλάδους οι οποίοι έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Ωστόσο όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα σχέδιο, μια πρόταση, μένει να τεθεί και ενώπιον των ειδικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Έχουμε επίσης στοιχεία που ενισχύουν την ανάγκη να ανοίξει η αγορά και νομίζω πλέον ότι αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την περίοδο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη αφενός και για την λειτουργία των επιχειρήσεων αφετέρου φυσικά και για τα δημόσια έσοδα. Είναι επιτακτική ανάγκη η αγορά με κάποιον τρόπο να συμβαδίσει με τη νόσο και να λειτουργεί παράλληλα με τη νόσο. Όσο η νόσος μειώνεται τόσο θα ανοίγουμε την αγορά περισσότερο”.
Σε ερώτηση εάν περιμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα καταστημάτων την Παρασκευή απάντησε “Προφανώς κάθε Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς ή οποιοσδήποτε εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση θα κάνει τις ανακοινώσεις εάν και εφόσον δοθεί το πράσινο φως ή υπάρχει απόφαση πολιτική για να ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα. Απλά αυτή είναι πρόταση αυτή τη στιγμή, δεν είναι κάτι δεδομένο”.
Για τα εμπορικά κέντρα
Σε ερώτηση εάν το άνοιγμα της αγοράς αφορά μόνο στις ατομικές επιχειρήσεις ή και εμπορικά κέντρα απάντησε “όχι, η αγορά είναι ενιαία. Δεν μπορώ να διαμορφώσω δύο συνθήκες ανταγωνισμού. Ο ανταγωνισμός πρέπει να λειτουργεί ομαλά σε όλα τα επίπεδα. Οι κανόνες μπορούν να τηρηθούν παντού, δεν έχει σχέση εάν είναι μόνο ατομική επιχείρηση ή εμπορικό κέντρο.
Για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Σε ερώτηση εάν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα ανοίξουν και αυτά από Δευτέρα απάντησε ” “προφανώς. Για την υπόλοιπη η αγορά η πρόταση είναι να υπάρξει λειτουργία με το click away. Και όποιος λειτουργούσε με κανόνες όπως είναι τα κομμωτήρια συμφωνούμε ότι θα πρέπει και αυτά να επαναλειτουργήσουν. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ολοκληρωμένη πρόταση δύο επιπέδων από τη πλευρά μας, μακάρι να υπάρχει και άλλη ενδεχομένως από τους ειδικούς στην οποία θα μπορούμε να συζητήσουμε. Πάντως και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας και η πρόταση όπως είναι καταρτισμένη διασφαλίζουν δύο πράγματα:
-Από τη μια, μια ελεγχόμενη κινητικότητα.
-Και από την άλλη την επαναλειτουργία της αγοράς που είναι και το ζητούμενο αυτήν την περίοδο”.
Και πρόσθεσε ότι η πρόταση για το άνοιγμα της αγοράς ” θα συζητηθεί την Πέμπτη, το πιο πιθανό, προκειμένου την Παρασκευή να υπάρξουν οι ανακοινώσεις” και αυτό θα αφορά όλα τα μαγαζιά δηλαδή, “όλη την αγορά “και τόνισε ότι ” δεν υπάρχει μικρή αγορά”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.