Quantcast
Κορονοϊός: Οι εργαζόμενοι δεν "εμπιστεύονται" την τηλεργασία - Πόσοι βλέπουν αρνητικές επιπτώσεις - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Οι εργαζόμενοι δεν “εμπιστεύονται” την τηλεργασία – Πόσοι βλέπουν αρνητικές επιπτώσεις

δημοσιεύτηκε:

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αρκετοί από αυτούς που παραμένουν βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Αυτό αποτυπώνεται και στην ειδική θεματική έρευνα κοινής γνώμης της ΓΣΕΕ, από την οποία προκύπτει ότι έξι στους δέκα εργαζόμενους βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Η πλειονότητα των εργαζομένων εμφανίζεται απαισιόδοξη και αυτό είναι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι που έχουν απωλέσει ακόμη και το ένα τρίτο του μισθού τους. Το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά τους κατά την διάρκεια της πανδημίας. Από αυτούς το 22% δηλώνει απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 – 30%. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι και συγκεκριμένα το 48% κάνει λόγο για μείωση εισοδήματος και εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους το επόμενο εξάμηνο. Παράλληλα, οι 4 στους 10 εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν απασχοληθεί εξ αποστάσεως με την μορφή της τηλεργασίας, γεγονός που τους ανησυχεί, καθώς προβληματίζονται από την ταχύτατη ανάπτυξη της τους τελευταίους μήνες λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Παράλληλα, εμφανίζονται να αξιολογούν αρνητικά την ταχεία ανάπτυξη της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους, την εξέλιξη της αμοιβής τους, τις ώρες εργασίας τους, τα εργασιακά δικαιώματά τους, την προσωπική ζωή τους και την ψυχική ισορροπία τους.


  • Το 65% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τις ώρες εργασίας τους
  • Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματά τους
  • Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την ψυχική ισορροπία τους
  • Το 52% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την προσωπική ζωή τους
  • Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την εξέλιξη της αμοιβής τους
  • Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους


Η έρευνα αποτυπώνει με ανάγλυφο τρόπο την ένταση του κλίματος και την εργασίας επισφάλεια, ενώ διακριτός είναι ο προβληματισμός των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία στην αγορά εργασίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.