Quantcast
Επιστρεπτέα 5: Έρχεται ΚΥΑ για όσους δεν προχώρησαν σε "εκδήλωση ενδιαφέροντος" - Τι θα προβλέπει - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα 5: Έρχεται ΚΥΑ για όσους δεν προχώρησαν σε “εκδήλωση ενδιαφέροντος” – Τι θα προβλέπει

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες ημέρες θα βγει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στον πέμπτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή η ΚΥΑ αυτή θα δίνει δυνατότητα υποβολής, κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» για όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19/1/2021 τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα MyBusinessSuport, αλλά δεν συμπλήρωσαν έως τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.
Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι, με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν επειδή δεν υπέβαλαν «εκ παραδρομής» εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον επόμενο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής λέγοντας ότι « θα υπάρξει και 6η επιστρεπτέα προκαταβολή τον Μάρτιο, που θα καλύψει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο».
Όσον αφορά στο εάν ο έκτος κύκλος του προγράμματος της επιστρεπτέας θα είναι μη επιστρεπτέος ο υπουργός είπε πρόσφατα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι « θα ήθελα να το δούμε τον Μάρτιο».








share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.