Quantcast
Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες - Έρχεται η ΚΥΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες – Έρχεται η ΚΥΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πολύ σύντομα θα βγει η ΚΥΑ για τη χορήγηση του
επιδόματος των 400 ευρώ σε δικαιούχους επιστήμονες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο MEGA.
Όπως είπε, η διάταξη για το επίδομα “υπάρχει, είναι ξεκάθαρη. Εμείς έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους επιστημονικούς φορείς. Ο υπουργός έκανε τη διάσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα και ακολούθησε ανακοίνωση από τον υπουργό η οποία έθετε τους κεντρικούς άξονες για το πώς θα δοθεί αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Και ουσιαστικά θα έχουμε στοχευμένη δράση”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για να δοθεί το επίδομα. “Θα τεθεί υπόψη το οικογενειακό εισόδημα, το εισόδημα για το 2020, καθώς και η μείωση του τζίρου. Όλα αυτά θα είναι μέσα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται πάρα πολύ σύντομα και η οποία θα θέτει όλα τα κριτήρια και τη διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος. Ουσιαστικά αυτό το οποίο θα γίνει είναι: θα γίνει μια αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ, υπεύθυνη δήλωση-αίτηση από τους επιστήμονες ότι πληρούν τα κριτήρια, θα κάνουν την αίτηση, θα κάνει την επεξεργασία των στοιχείων μαζί με την ΑΑΔΕ το υπουργείο Εργασίας, θα κάνουν τη διασταύρωση, ότι είναι δικαιούχοι. Και μετά θα σταλεί αυτό το αρχείο στον ΟΑΕΔ και ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην πληρωμή των δικαιούχων”.
Σε ερώτηση πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων απάντησε ” πολύ σύντομα μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Όπως έχει δείξει ο ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου ότι υλοποιούμε πολύ γρήγορα τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων. Οπότε μόλις βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση και γίνουν οι αιτήσεις που περιέγραψα στο ΕΡΓΑΝΗ και διασταύρωση των στοιχείων, αμέσως μετά, μόλις δοθεί το αρχείο στον ΟΑΕΔ, ο ΟΑΕΔ θα το εκτελέσει άμεσα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.