Quantcast
Επίδομα 534 ευρώ: Τι αλλάζει από τον επόμενο μήνα στις δηλώσεις των εργοδοτών - enikonomia.gr
share

Επίδομα 534 ευρώ: Τι αλλάζει από τον επόμενο μήνα στις δηλώσεις των εργοδοτών

δημοσιεύτηκε:

‘Εως τις 5 Φεβρουαρίου του 2021 θα πρέπει οι επιχειρήσεις -εργοδότες να υποβάλουν δηλώσεις προαναγγελίας στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που τίθενται σε καθεστώς αναστολής από την 1η έως και 5 Φεβρουαρίου και λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ .
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία δήλωσης των αναστολών εκ μέρους των εργοδοτών τροποποιείται και καθίσταται προαναγγελτική. Αναλυτικά:
-Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως και την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των λογιστών, οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου του μηνός αυτού.
-Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου είτε ολόκληρο τον μήνα.
-Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.
-Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.
-Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζομένους του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.