Quantcast
Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων - Τι είπε ο Γεραπετρίτης - enikonomia.gr
share

Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων – Τι είπε ο Γεραπετρίτης

δημοσιεύτηκε:

Την κρατική ενίσχυση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία θα προβλέπει σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδος, εξήγγειλε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «η κυβέρνηση στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που επλήγησαν το 2020, με περίπου 24 δισ. ευρώ» και προσέθεσε πως πρόκειται «για τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του ΑΕΠ και ήδη έχουμε προϋπολογίσει για το 2021 ακόμη 7,5 δισ. ευρώ. Κάθε μήνας κλειστής οικονομίας δημιουργεί βάρος τριών δισεκατομμυρίων. Όμως, πλέον η χώρα μας έχει μεγάλη αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές και μπορεί να δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, κάτω και από το 0,8% στην τελευταία έξοδο στις αγορές», ανέφερε και προσέθεσε:
«Βέβαια, οι πόροι είναι πεπερασμένοι και οφείλουμε να τους χρησιμοποιούμε με φειδώ, εφόσον έχουμε τη διάθεση να στηρίξουμε όλους τους κλάδους. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να επανεκκινήσει η Οικονομία. Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε για το πρόγραμμα του τουρισμού για το 2021. Προσδοκούμε ότι την άνοιξη θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε τους φιλοξενούμενούς μας για να ενισχυθεί το ΑΕΠ. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να αναπληρώσουμε ένα μεγάλο μέρος των απωλειών του 2020. Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί ποτέ να υπολογισθεί εκ των προτέρων».
Συνεχίζοντας ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η κυβέρνηση έχει εισάγει στην Οικονομία «ένα ευρύ πλέγμα που καινοτόμα εργαλεία που έχουν δουλέψει». «Το 2020, παρά τις αντιξοότητες, είχαμε θετικό ισοζύγιο στην εργασία. Το κράτος επιχορήγησε την εργασία για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, με κρατική εντολή. Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε όλοι, όσοι πλήττονται, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές. Έχουμε ήδη πέντε κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής και στους δυο τελευταίους κατά το ήμισυ μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Είχαμε μια πλήρη απαλλαγή, με κρατική εντολή, από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος και μερική απαλλαγή για τους προηγούμενους μήνες. Έχουμε διευκολύνσεις για την πληρωμή των επιταγών» σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.