Quantcast
Επίδομα ανεργίας: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο καταβολής - enikonomia.gr
share

Επίδομα ανεργίας: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο καταβολής

δημοσιεύτηκε:

Θα αλλάξει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους δικαιούχους ανέργους, όπως προανήγγειλε τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας “θα αναθεωρηθεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το επίδομα ανεργίας, θα αναθεωρηθεί γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον ΟΑΕΔ”. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ διαμορφώνεται σήμερα σταθερά στα 400 ευρώ και χορηγείται για το διάστημα 12μηνών στους δικαιούχους ανέργους.
Οι αλλαγές
Επίσης σημειώνεται ότι η Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη προτείνει για το επίδομα ανεργίας να υπάρξουν οι παρακάτω αλλαγές:
1. Το επίδομα ανεργίας να οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα 3 έτη με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ.
2. Η διάρκεια του αυξημένου επιδόματος να είναι 6 μήνες αντί για 12 μήνες που είναι τώρα και να καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος αναζητά ενεργά εργασία ή συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.
3.Αν ο άνεργος μετά τους 6 μήνες δεν έχει βρει δουλειά να λαμβάνει για 6 μήνες το επίδομα ανεργίας στο επίπεδο που είναι σήμερα, δηλαδή στο 55% του ηµεροµισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, πολλαπλασιαζόμενο επί 25.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.