Quantcast
Γιατί 200.000 εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν τώρα σε αναστολή και τι προβλέπεται - BINTEO - enikonomia.gr
share

Γιατί 200.000 εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν τώρα σε αναστολή και τι προβλέπεται – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Στον αέρα βρίσκονται περίπου 200.000 εργαζόμενοι καθώς επειδή
προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοεμβρίου 2020 δεν μπορούν να μπουν τώρα λόγω lockdown σε καθεστώς αναστολής και να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος αλλά ούτε και να πληρωθούν από τους εργοδότες γιατί έκλεισαν οι επιχειρήσεις. Για το θέμα αυτό μίλησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη στο MEGA.
“Να πω ότι έχει γίνει ήδη πρόβλεψη και για τις αναστολές Μαρτίου όταν θα δώσει πράσινο φως το υπουργείο Οικονομικών. Η επιμέτρηση θα γίνεται με φωτογραφία των εργαζομένων στις 31/1”,σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτοί οι 200 .000 εργαζόμενοι ” θα μπορούν να συμπεριληφθούν” στα νέα μέτρα για τον κορονοιο” άρα η φωτογραφία στο ΕΡΓΑΝΗ θα είναι μέχρι τις 31/1/2021″.
Σε ερώτηση τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος προσλήφθηκε τον Φεβρουάριο, αν δηλαδή θα πάρει αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος, απάντησε ότι” δεν μπορεί να γίνεται η στρέβλωση της τελευταίας στιγμής. Την προηγούμενη φορά παρουσιάστηκαν μια μέρα πριν κλείσουμε το σύστημα, από τις ανακοινώσεις γιατί γίνονταν και εικονικές προσλήψεις”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” γίνεται η μέριμνα σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών να πιάσουμε τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα μέχρι και την 31/1″.
Σε ερώτηση εάν θα πάρει αποζημίωση κάποιος που προσελήφθη την 1η Ιανουαρίου απάντησε ότι, “δεν μένει στο αέρα, αλλά από την άλλη πλευρά θα συμπεριληφθεί, εφόσον προχωρήσουν οι αναστολές στο επόμενο κύμα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.