Quantcast
Ιδιώτες για τις εκκρεμείς συντάξεις - Τι είπε ο Χατζηδάκης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ιδιώτες για τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι είπε ο Χατζηδάκης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την αξιοποίηση υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1.
“Θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι γίνεται και δεν
γίνεται. Δηλαδή το πρόβλημα δεν μπορούμε να καθόμαστε να το κοιτάμε”, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει ήδη εταιρεία, υπήρχε και
πριν από το ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε με τον
ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΕΦΚΑ που ασχολείται με την μηχανοργάνωση, μηχανογράφηση”, συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση τι θα κάνουν αυτές ιδιωτικές εταιρίες απάντησε ότι ” Η εταιρεία αυτή θα παραμείνει αλλά θα χρησιμοποιηθούν και άλλες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να πάει πιο γρήγορο το πράγμα, να
ξεμπλέξει αυτό το γραφειοκρατικό κουβάρι”.
“ Ο ιδιώτης δεν
θα υποκαταστήσει τον ΕΦΚΑ ούτε θα ακυρώσει την δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων
.Απλώς επειδή υπάρχει ένα ειδικό
πρόβλημα αυτήν την ώρα θα μπουν μέσα
υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα για να
επιταχυνθεί το πράγμα .Τον άλλον δεν το ενδιαφέρει εάν θα έχει δουλέψει ο Α ή Β για να πάρει τη
σύνταξη του .Αυτόν που τον ενδιαφέρει να πάρει οριστικά την σύνταξη του”, διευκρίνισε.
Για τις ανταποδοτικές επικουρικές συντάξεις
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των επικουρικών συντάξεων .” Είναι μια θετική κίνηση, κυρίως για την νέα γενιά και είναι ακόλουθη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Στις περισσότερες χώρες εισάγονται πλέον στοιχεία κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό. Με απλά λόγια, είναι σαν να δημιουργείται ένας προσωπικός κουμπαράς, με επενδύσεις κάποιων χρημάτων, εγγυημένες επενδύσεις μικρού ή μεσαίου ή μεγάλου ρίσκου, που θα αποδώσουν χρήματα και μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη. Ο εργαζόμενος θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει, αναλαμβάνοντας και ένα σχετικό ρίσκο, το τελικό ύψος της επικουρικής σύνταξης του, το οποίο θα δίνεται πέραν του εγγυημένου ποσού της σύνταξης”, σημείωσε ο κ. ο Χατζηδάκης.
“Δεν μιλάμε για κύριες συντάξεις ούτε για υφιστάμενους συνταξιούχους. Η ανταποδοτική σύνταξη θα τεθεί σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2022 και θα αφορά ασφαλισμένους που είναι κάτω από 35 ετών”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.