Quantcast
Επιστρεπτέα 5 και αποζημίωση ενοικίων: Ποιοι θα πληρωθούν από εβδομάδα- Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας 6 -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα 5 και αποζημίωση ενοικίων: Ποιοι θα πληρωθούν από εβδομάδα- Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας 6 -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, καθώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της επιστρεπτέας 5 αλλά θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Open σχετικά με την Επιστρεπτέα 5: “Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή μέχρι και Δευτέρα για πρακτορεία ΟΠΑΠ. Υπήρχε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών που δεν πήρε Επιστρεπτέα 5 γιατί είχαν βάλει κάποιους κωδικούς σε διαφορετικό σημείο στην πλατφόρμα. Την Τρίτη θα πληρώσουμε τις εκκρεμότητες της επιστρεπτέας 5, που εκεί μέσα είναι ουσιαστικά κάποιες συνδεδεμένες επιχειρήσεις, δεν έχουν μείνει πολλές γύρω στις 10χιλ με 15 χιλ. επιχειρήσεις είναι που δεν έχουν πάρει επιστρεπτέα 5”. Kαι επανέλαβε ότι οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας 5 θα πληρωθούν την Τρίτη.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πληρωμές για τα μειωμένα ενοίκια για τους μήνες Δεκέμβριο και Νοέμβριο στους ιδιοκτήτες ακινήτων. “Για τον Δεκέμβριο τώρα που υπάρχει μια εκκρεμότητα σκοπός είναι οι πληρωμές να γίνουν Πέμπτη, Παρασκευή. Αυτή την εβδομάδα, Πέμπτη, Παρασκευή να πληρώσουμε τον Δεκέμβριο και εάν υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες να πληρώσουμε και τον Νοέμβριο. Εκκρεμότητες τι εννοώ: έχουμε ακόμα περίπου 20-25 χιλ. ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει σωστό αριθμό IBAN”,σημείωσε ο υπουργός.
Μεταξύ άλλων προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διάταξη για τη μη καταβολή ενοικίου για ενοικιαστές για τον μήνα Μάρτιο. “Μέσα στην εβδομάδα θα περάσει η διάταξη η οποία αφορά τη μη καταβολή ενοικίου για ενοικιαστές για τον μήνα Μάρτιο. Στους ΚΑΔ οι οποίοι δημοσιοποιήθηκαν θα υπάρξει μια μικρή μεταβολή για να καλύψουμε και τα περίπτερα. Πάμε τώρα στους ιδιοκτήτες, η πλατφόρμα για να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες τον Ιανουάριο άνοιξε χθες το βράδυ .Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες και μάλιστα με έναν τρόπο που θα βλέπουν αυτόματα το εάν είναι δικαιούχοι. Το να καλύψει το κράτος το 80% του ενοικίου , υπενθυμίζω όμως αφορολόγητο “.
Όσον αφορά στον τρόπο που θα καταβάλλεται η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων είπε ” Θα υπάρξει στην πλατφόρμα , θα το δει κάποιος στην πλατφόρμα . Η ΑΑΔΕ έχει κάνει τη συγκεκριμένη πρόβλεψη”.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις πληρωμές της επιστρεπτέας 6 λέγοντας: “Ο σκοπός είναι να υπάρξουν πληρωμές 3 και 5 Μαρτίου προκειμένου οι επιχειρήσεις να ενσωματώσουν στις 26 του μήνα διπλογραφικά τις δηλώσεις του ΦΠΑ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.