Quantcast
Χατζηδάκης: Έχουμε 155.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις - Πώς και πότε θα δοθούν - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Έχουμε 155.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις – Πώς και πότε θα δοθούν – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι μέσα σε 9 με 10 μήνες θα δοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις στους δικαιούχους εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Open. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν ισχύει η δέσμευση του Βρούτση ότι θα περιέλθουν μέσα στο 2021 όλες οι εκκρεμείς συντάξεις απάντησε ότι “το 2019, το πρώτο εξάμηνο δίνονταν γύρω στις 10 χιλ. συντάξεις τον μήνα. Αυτό ανέβηκε. Τώρα το τελευταίο εξάμηνο του 2020, από εκεί που ήμασταν περίπου 10 χιλιάδες συντάξεις τον μήνα το πρώτο εξάμηνο του 2019, είμαστε ανάμεσα στις 12 χιλιάδες και 20 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι εάν μείνουμε σε αυτόν τον ρυθμό για να απορροφηθεί το σημερινό φορτίο, αυτοί που περιμένουν, θα χρειαστούμε 9 με 10 μήνες ας πούμε. Ο σκοπός ο δικός μας είναι να πάμε πιο γρήγορα, να ανέβουμε παραπάνω με διάφορα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα αλλά και για να πάμε και πιο γρήγορα για τους καινούργιους “.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον τωρινό αριθμό εκκρεμών συντάξεων. “Αυτή την ώρα έχουμε αν πάμε μόνο στις κύριες συντάξεις 155 χιλιάδες περίπου εκκρεμείς συντάξεις. Εκ των οποίων περίπου οι 50 χιλιάδες παίρνουν προσωρινή σύνταξη ,οι άλλοι δεν παίρνουν κάτι και για αυτόν τον λόγο προχωρούμε με αυτό το μέτρο της προκαταβολής των εθνικών συντάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν τω μεταξύ το ζήτημα. Τώρα είναι προφανές ότι παρότι έχουν ανέβει οι ταχύτητες 30% δόθηκαν παραπάνω συντάξεις το 2020 σε σχέση με το 2019 και έχουν προχωρήσει σε κάποιο βαθμό και οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ, έγιναν 1.700 .000 συναλλαγές. Είναι προφανές ότι πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες .Αυτήν την ώρα κάθε χρόνο περίπου τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι συνταξιούχοι είναι από 140 χιλ. μέχρι 165 χιλιάδες. Που σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις συντάξεις που εκκρεμούν ήδη και περιμένουν αλλά ταυτόχρονα να θεσπίσουμε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να επιταχυνθεί γενικά η απονομή των συντάξεων “.
“Εκεί κινούμαστε σε διαφορετικά επίπεδα : ένα επίπεδο για τις καινούριες συντάξεις είναι η λεγόμενη ψηφιακή σύνταξη αλλά αυτό αφορά το από εδώ και πέρα και έχει ξεκινήσει και η προσπάθεια τμηματικά ώστε να δίνονται συντάξεις λόγω θανάτου και του ΟΓΑ ψηφιακά .Υπάρχουν θέματα να αντιμετωπιστούν αλλά θέλω να πω ότι έχει ξεκινήσει. Και θα προχωρήσει αυτή η καταβολή με ψηφιακό τρόπο για καινούριες συντάξεις από εδώ και πέρα .Προχωρώντας με τους μισθωτούς και με τους ελεύθερους επαγγελματίες κτλπ “,πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.