Quantcast
Κομισιόν: Εξέδωσε ομόλογο ύψους 9 δισ. ευρώ με λήξη τον Ιούνιο του 2036 - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Εξέδωσε ομόλογο ύψους 9 δισ. ευρώ με λήξη τον Ιούνιο του 2036

δημοσιεύτηκε:

Oμόλογο μίας δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ με λήξη τον Ιούνιο του 2036 για προστασία των θέσεων εργασίας εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για την πέμπτη έκδοση ομολόγων που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος EU SURE για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων και για τον μετριασμό των σοβαρών αρνητικών κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού και τη δεύτερη που έγινε εντός του 2021.
Το ομόλογο προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να επιτύχει και πάλι πολύ ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης που μετακυλίονται απευθείας στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το 15ετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε σχεδόν 10 φορές. Τιμολογήθηκε με απόδοση 0,228 % — ευνοϊκοί όροι που μετακυλίονται απευθείας στα δικαιούχα κράτη μέλη. Το έντονο ενδιαφέρον για αυτό το νέο, μακροπρόθεσμο 15ετές ομόλογο καταδεικνύει το βάθος και την ποικιλομορφία της στήριξης των επενδυτών προς την Επιτροπή ως δανειολήπτη. Το επίτευγμα αυτό κατέστη δυνατό στο πλαίσιο της πρόσφατης αστάθειας στις κεφαλαιαγορές, αλλά και αυξανόμενων επιτοκίων διεθνώς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.