Quantcast
Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Προτείνουμε άνοιγμα τη Δευτέρα με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Προτείνουμε άνοιγμα τη Δευτέρα με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Τετάρτη θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ,πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, κάτι που θα εξεταστεί. Ο υπουργός είπε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος του click away, «γιατί υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο”.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το υπουργείο, εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις. Σε ό,τι άφορα το άνοιγμα της εστίασης « αυτό θα το συζητήσουμε με τους γιατρούς» και πρόσθεσε ότι « συζήτηση μπορεί να γίνει το που θα καταλήξουμε θα δούμε », ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο η μεθαύριο Παρασκευή.
Επίσης ανέφερε ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.