Quantcast
ΓΕΜΗ: Θα εγγράφονται και φυσικά πρόσωπα - Ποια αφορά - enikonomia.gr
share

ΓΕΜΗ: Θα εγγράφονται και φυσικά πρόσωπα – Ποια αφορά

δημοσιεύτηκε:

Στο ΓΕΜΗ θα πρέπει να εγγράφονται και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύσταση του Εθνικού Μητρώου οικονομικής δραστηριότητας, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 49 του νέου νομοσχεδίου, το Γ.Ε.ΜΗ. καθίσταται το εθνικό μητρώο οικονομικής δραστηριότητας. Μέσω της δυνατότητας εξαγωγής στατιστικών στοιχείων από τη βάση δεδομένων για το σύνολο της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, το Γ.Ε.ΜΗ. εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό εργαλείο άσκησης οικονομικής, εμπορικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
Η αρχική εγγραφή και η λήψη αριθμού ΓΕ.Μ.Η. από τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα θα γίνεται αυτοματοποιημένα και ατελώς, όπως και οποιαδήποτε μεταβολή τους, για την οποία το ΓΕ.Μ.Η. θα ενημερώνεται αυτόματα μέσω της διασύνδεσης με το taxis. Εξαίρεση θα αποτελεί η επιλογή επωνυμίας, ή διακριτικού τίτλου για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στο Γ.Ε.ΜΗ. τα σχετικά ανταποδοτικά τέλη.
Επίσης προβλέπονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις καταχώρισης στοιχείων των υποκαταστημάτων πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, που έχουν την έδρα τους σε άλλο κράτος μέλος και των υποκαταστημάτων πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους σε τρίτη χώρα.

-Διαβάστε αναλυτικά το το σχέδιο νόμου ΕΔΩ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.