Quantcast
Τσακλόγλου: Πόσες ψηφιακές συντάξεις έχουν εκδοθεί έως σήμερα - Τι είπε για τις εκκρεμείς - enikonomia.gr
share

Τσακλόγλου: Πόσες ψηφιακές συντάξεις έχουν εκδοθεί έως σήμερα – Τι είπε για τις εκκρεμείς

δημοσιεύτηκε:

Στις 25.000 ανέρχονται έως σήμερα οι εκδοθείσες ψηφιακές συντάξεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στη Βουλή. Όπως πρόσθεσε, “οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν πέσει στις 139.000 από 155.000 τον Ιανουάριο”.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασιλείου Βιλιάρδου, με θέμα «Αποκλεισμός Ελευθέρων Επαγγελματιών από την προσωρινή σύνταξη», ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι αυτή η πρώτη μικρή αποκλιμάκωση δείχνει ότι είμαστε στη «σωστή κατεύθυνση», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι, έως το τέλος του 2021, «θα έχει μειωθεί σημαντικά» όλος αυτός ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Βιλιάρδος σημείωσε ότι πολλοί από τους πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους, «δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν έχει ο κάθε παράνομος μετανάστης».
Ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που δίνει «κάλυψη στους πάντες» για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.