Quantcast
Επίδομα 534 ευρώ - Αναστολές Απριλίου: "Τέλος χρόνου" για την υποβολή αιτήσεων - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Επίδομα 534 ευρώ – Αναστολές Απριλίου: “Τέλος χρόνου” για την υποβολή αιτήσεων – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έως, αύριο, Δευτέρα, 12 Απριλίου μπορεί να γίνει η υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τον μήνα Απρίλιο 2021 στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» προκειμένου να τους χορηγηθεί το επίδομα των 534 ευρώ.
Η προθεσμία αυτή αφορά τις επιχειρήσεις που έθεσαν ή θα θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους για τον μήνα Απρίλιο . Επίσης σημειώνεται ότι, από τις 13 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου του 2021 έως και τις 12 Απριλίου του 2021.
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά από την κρίση της πανδημίας δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι επιδόματος αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενο επί του μηνιαίου ποσού των 534 ευρώ .



Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 12:00 άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο 2021, προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Από 10/04/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.