Quantcast
Κορονοϊός: Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού θα λάβουν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την κρίση του κορονοϊού, όπως αναφέρεται στο άρθρο 28 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που φέρει τον τίτλο : «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση» και το ο οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 28 του σχεδίου νόμου:
α. Θεσπίζεται η δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης, ως μέτρου στήριξης με τη μορφή «αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού», σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα.
β. Παρέχεται εξουσιοδότηση για τον καθορισμό, με υ.α., των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας ενίσχυσης, των δικαιούχων και του ύψους αυτής, του τρόπου καταβολής τους καθώς και κάθε άλλου συναφούς θέματος.
γ. Ορίζεται ότι η εν λόγω ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ο.τ.α.) και τα νομικά πρόσωπα αυτών, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. (άρθρο 28)
Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου ΕΔΩ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.