Quantcast
Πέτσας για εστίαση: Έχουμε ετοιμάσει τα μέτρα για να δώσουμε περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα - enikonomia.gr
share

Πέτσας για εστίαση: Έχουμε ετοιμάσει τα μέτρα για να δώσουμε περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα στον κλάδο της εστίασης, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες στον χώρο της εστίασης και πότε θα γίνει αυτό είπε “Νομίζω έχει φανεί ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση το μελετάει”. “Eμείς όσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον από το χαρτοφυλάκιο το δικό μου, της αυτοδιοίκησης, έχουμε ετοιμάσει τα μέτρα μας ώστε να δώσουμε περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “Έχουμε καταθέσει τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα στο νομοσχέδιο του Εσωτερικού Ελέγχου ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος για να απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα των επαγγελματιών μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου του 2021 για να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό. Άρα εμείς προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι και εμείς και οι επαγγελματίες να κάνουν χρήση του ανοίγματος όταν αυτό επιτραπεί “.
Για το λιανεμπόριο
Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο με το click away και το click in shop απάντησε ” Νομίζω, ότι αυτό θα αποφασιστεί μέχρι την Παρασκευή”.
Για τις σχολές οδηγών
Σχετικά με το αίτημα για άνοιγμα των σχολών οδηγών, απάντησε τα εξής“ λέγαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που δυστυχώς είναι μακρύ, είναι πάνω από 14 μήνες, ότι η κινητικότητα ήταν αυτή που έτρεφε τον κορονοϊό, τώρα έχουμε ξεπεράσει τα όρια κινητικότητας. Βλέπουμε ότι κινείται πολύ περισσότερο ο κόσμος, άρα αυτό που έχει σημασία ξανά είναι να δούμε τα βασικά. Τα βασικά είναι να τηρούμε τις αποστάσεις όπου μπορούμε, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και φυσικά να φοράμε μάσκα. Και επίσης να έχουμε όσο δυνατό πιο στενό κοινωνικό κύκλο, μην τον ανοίγουμε πάρα πολύ. Εάν αυτά τα κάνουμε, τότε οι επαγγελματικές δραστηριότητες μπορεί να ανοίγουν με ασφάλεια γιατί θα κρατάμε τον κορονοιο έξω είτε από την πόρτα του καταστήματος είτε από την πόρτα του αυτοκινήτου του επαγγελματία οδηγού”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.