Quantcast
Γεωργιάδης: Πώς θα ανοίξει η εστίαση - Τι θα γίνει με τα sms και τις μετακινήσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πώς θα ανοίξει η εστίαση – Τι θα γίνει με τα sms και τις μετακινήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Δεν έχει τεθεί το θέμα sms για την εστίαση” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο εάν θα χρειαστεί να στέλνει κάποιος sms για να πάει σε καφέ, εστιατόριο, σουβλατζίδικο είπε “Δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.Το sms είναι για το λιανικό εμπόριο”. Ωστόσο επεσήμανε ότι “αυτά θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες. Και θα βγω πολύ πιο πριν από την επίσημη έναρξη της εστίασης θα κάνω και εγώ την συνέντευξη τύπου με τον οδικό χάρτη τον ακριβή, θα ανακοινωθούν όλα όπως πρέπει σωστά και θα είμαστε όλοι συμφωνημένοι και καθαρoί”.
Σε ερώτηση εάν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση από τη Δευτέρα είπε ότι “Όπως ξέρετε ήδη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα ούτως ή άλλως τώρα που μιλάμε. Και μπορώ να σας το πω αυτό: ότι στην έναρξη της εστίασης προφανώς και κάτι τέτοιο είναι στο τραπέζι”.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου αλλά αναφέρθηκε και στους καταστηματάρχες της εστίασης που διαμαρτύρονται. “Έχω δεχτεί την ένσταση από την ΓΣΕΒΕΕ: επιχειρήσεις που λένε επειδή θα προηγούνται 5 ημέρες αργίας, δεν θα είναι εύκολη η τροφοδοσία των καταστημάτων. Η ημερομηνία όμως ενάρξεως είναι η άδεια που δίνει το κράτος. Το ποιος θα ανοίξει στις 3 Μαΐου, στις 4 Μαΐου , στις 5 Μαΐου είναι λογαριασμός του κάθε επιχειρηματία. Δεν θα πάμε να ανοίξουμε τα καταστήματα. Εμείς λέμε σου επιτρέπουμε από εκείνη την ημέρα να ανοίξεις .Άμα έχεις καταφέρει να οργανώσεις την επιχείρηση σου, έχει καλώς ανοίγεις 3 Μαΐου, άμα θες και μια παραπάνω ημέρα ανοίγεις στις 4 Μαΐου και εάν θέλεις άλλη μια μέρα παραπάνω ανοίγεις στις 5 Μαΐου”.
Eπιδότηση για την επανεκκίνηση της εστίασης
Όσον αφορά στο πότε θα δοθούν τα χρήματα για την επιδότηση για την επανεκκίνηση της εστίασης είπε ότι “Ο στόχος μας είναι η πλατφόρμα να είναι έτοιμη στις 10 Μαΐου. Αυτός ο στόχος παραμένει, είναι πάρα πολύ γρήγορη η διαδικασία. Δηλαδή όποιος ξέρει από ΕΣΠΑ, η διαδικασία μέσα σε 1, 5 μήνα να έχεις έτοιμη την πλατφόρμα είναι μάλλον η ταχύτερη διαδικασία ΕΣΠΑ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από την έναρξη. Δεν μπορεί να γίνει γρηγορότερα αυτό “.
Στις “10 Μαΐου θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν την αίτηση τους και η εκταμίευση του ποσού θα είναι σχεδόν άμεση” συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι εντός των λίγων ημερών θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους οι επιχειρηματίες του κλάδου για να κάνουν τις αγορές τους.
Για τα μέτρα προστασίας
Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε “έχουμε δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε. Δεν θα σας πω σήμερα λεπτομέρειες διότι εγώ θέλω να μιλάω θεσμικά ως αρμόδιος υπουργός. Και εκκρεμεί και η συνάντηση μου με την ΓΣΕΒΕΕ και τον κ. Καββαθά που έχουμε μιλήσει μαζί την Παρασκευή αφού πρώτα έχουμε μιλήσει με τους λοιμωξιολόγους .Άρα θα μιλήσουμε με τους λοιμωξιολόγους να συμφωνήσουμε τον οδικό μας χάρτη όπως τον έχουμε στο μυαλό μας και μετά θα μιλήσουμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους τη εστίασης, όπως κάναμε και πέρυσι στο άνοιγμα… για να συμφωνήσουμε ένα βιώσιμο άνοιγμα”.
Για τον εμβολιασμό
Αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών .Όπως είπε αν εμβολιαστούμε όλοι
μέσα σε 1 μήνα θα έχουν ανοίξει τα πάντα.
Κέντρα αισθητικής
Μεταξύ άλλων μίλησε και
για το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων. ”Την Παρασκευή
στην πρόταση μας στην επιτροπή των
ειδικών είναι ασφαλώς
και αυτά όπως κάνουμε κάθε
εβδομάδα .Ξέρετε ότι κάθε φορά οι γιατροί είχαν κάποιες αντιρρήσεις, θέλω να
πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη “, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “ Εμείς πάντως
όντως θα το προτείνουμε και για
τα κέντρα αισθητικής και για τα εμπορικά κέντρα . Και επίσης θέλω να σας πω ότι
αυτό που πάρα πολύ μας καίει είναι να
επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.