Quantcast
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Τετάρτη, 12 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mybusinesssupport) για την χορήγηση της ενίσχυσης του έβδομου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία αυτή αφορά στους επαγγελματίες που άρχισαν να υποβάλουν αίτηση για την επιστρεπτέα 7, ωστόσο από δική τους αμέλεια δεν την οριστικοποίησαν και το σύστημα τους «πέταξε» εκτός πληρωμών.
Επίσης η ΚΥΑ δίνει δυνατότητα υποβολής αίτησης έως την παραπάνω ημερομηνία σε όσους δήλωσαν έως τις 19 Απριλίου στοιχεία εσόδων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.
Οι πληρωμές
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι της επιστρεπτέας 7 .Επίσης επισημαίνεται ότι τα συνολικά δάνεια της Επιστρεπτέας 7 θα προσεγγίσουν το ποσό του 1 δισ. ευρώ και οι ωφελούμενοι αναμένεται να είναι περισσότεροι από 300.000.
Από “κόσκινο” θα περνούν οι επιχειρήσεις που έλαβαν και θα λάβουν την ενίσχυση της επιστρεπτέας 7
Στο “μάτι” της ΑΑΔΕ βρίσκονται οι επιχειρήσεις που εμφανίζουν μεγάλη μείωση τζίρου ή έχουν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις και έλαβαν ή θα λάβουν την ενίσχυση της επιστρεπτέας 7 προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι επιχειρήσουν να αλλοιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής τους, με σκοπό να καταστούν δικαιούχοι ή να επαυξήσουν το ποσόν που δικαιούνται να λάβουν.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ, σε περίπτωση πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή η ΑΑΔΕ μπορεί:
– να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών με τα κρίσιμα για κάθε περίπτωση στοιχεία
– να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες,
– να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση πιθανής απόπειρας τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα 8
Υπενθυμίζεται ότι η επιστρεπτέα 7 είναι ο τελευταίος κύκλος των επιστρεπτέων προκαταβολών καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα 8 καθώς αυτή «υποκαθίσταται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.