Quantcast
Εστίαση: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι της επιδότησης - enikonomia.gr
share

Εστίαση: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι της επιδότησης

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο, Παρασκευή, 14 Μαΐου στις 10 πμ έως τις 31 Ιουλίου στις 3μμ μπορούν οι επιχειρήσεις εστίασης να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr για την κρατική επιδότηση των πρώτων υλών τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1.Η αίτηση
Σχετικά με τον τρόπο που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για το πρόγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είπε πρόσφατα τα εξής:
“Θα πηγαίνουν να κάνουν την αίτηση τους οι επιχειρηματίες με υπεύθυνη δήλωση του λογιστή ότι έχουν μείωση τζίρου άνω του 30% μεταξύ 2019 και 2020. Θα καταχωρείται η αίτησή τους στο σύστημα, θα τους βγάζει στην οθόνη πόσα λεφτά δικαιούνται, άρα θα ξέρει πόσα θα πάρει ο καθένας” και πρόσθεσε ότι ” θα λαμβάνουν το 7% του τζίρου τους το 2019 οι δικαιούχοι .Δηλαδή όσοι έχουν μείωση τζίρου έως 30% και πάνω, θα παίρνουν το 7% του τζίρου τους αυτομάτως”.
2.Το ποσό
Επίσης σημείωσε πως εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
3.Οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που δραστηριοποιούνται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019 ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.
Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που :
– παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
– να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
– για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
– επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.
– επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.