Quantcast
Αυτό είναι το μεγάλο "αγκάθι" του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, σύμφωνα με ειδικούς - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αυτό είναι το μεγάλο “αγκάθι” του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, σύμφωνα με ειδικούς – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega. Όπως είπε το μεγάλο θέμα του εργασιακού νομοσχεδίου είναι οι ατομικές συμβάσεις.
“Με ατομικές συμβάσεις καθορίζονται πολλά πράγματα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις. Ξέρετε πολύ καλά ότι η μείωση του μισθού για τον εργαζόμενο είναι θέμα που εντάσσεται στην ατομική σύμβαση. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι είναι εκείνοι που υπέγραψαν ατομική σύμβαση, αποδέχθηκαν μείωση μισθού γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Επομένως όσο διευρύνονται οι ατομικές συμβάσεις και δεν ενισχύονται οι συλλογικές συμβάσεις θα έχουμε οπωσδήποτε προβλήματα στην αγορά εργασίας γιατί ο εργαζόμενος είναι ευάλωτος, είναι αδύναμος κρίκος και γενικά υποχωρεί μέσα σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διατηρήσει μια θέση εργασίας” ,σημείωσε και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διασφάλιση των εργαζομένων προκειμένου να μην απορρυθμιστεί κι άλλο η αγορά.
Για την ψηφιακή κάρτα
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί το μέτρο από το 2011 και πρόσθεσε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο μέτρο για τον έλεγχο στην αγορά εργασίας αρκεί να εφαρμοστεί σωστά.
Για τις Κυριακές
Επιπλέον, εξήγησε, ότι εφόσον με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο διευρύνονται οι κλάδοι που θα μπορούν να δουλέψουν Κυριακή, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται έξτρα τις μέρες που θα εργάζονται και Κυριακή.
Για το 8 ωρο
Όσον αφορά το θέμα του 8ώρου, είπε τα εξής ” Τυπικά δεν καταργείται το 8ώρο, αλλά στην πράξη από πολλές επιχειρήσεις έχει καταργηθεί το 8ώρο. Οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν ατέλειωτες ώρες με πολύ χαμηλές αμοιβές”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.