Quantcast
ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις 32 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια συνεργαζόμενων επιχειρήσεων - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις 32 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια συνεργαζόμενων επιχειρήσεων – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Από τις 31 Μαΐου 2021 στη 1 μμ έως τις 30 Ιουλίου 2021 στις 3μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis για να συμμετάσχουν στη δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας – Συνεργατικοί Σχηματισμοί – Δικτυώσεις». Η δράση, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, στοχεύει στη δημιουργία μόνιμων / σταθερών διεπιχειρησιακών συνεργασιών και στη δημιουργία της κρίσιμης μάζας που απαιτείται για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τον καλύτερο συντονισμό της προμηθευτικής αλυσίδας, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων logistics, την αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας, τη διεκδίκηση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.
Επιδοτούνται επενδυτικά σχέδια συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το συνολικό ύψος των οποίων ανά συνεργατική πρόταση θα κυμαίνεται από 400.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ κλιμακούμενο ανάλογα με τον αριθμό επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο προτεινόμενο σύμφωνο συνεργασίας.
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 32.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Δικαιούχοι της δράσης
Δικαιούχοι της δράσης είναι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε ομάδες Συνεργατικών Σχηματισμών (ΣΣ), οι οποίες συγκροτούνται από τουλάχιστον τρεις (3) υφιστάμενες και νέες ανεξάρτητες μεταξύ τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με κάθετες, συμπληρωματικές, ή/και ομοειδείς δραστηριότητες. Στο συνεργατικό σχήμα απαιτείται να συμμετέχει τουλάχιστον μία υφιστάμενη μεταποιητική επιχείρηση.
Στους επιλέξιμους δικαιούχους και για κάθε συνεργατικό σχηματισμό μπορεί να περιλαμβάνεται και μία (1) (το πολύ) υπό ίδρυση MME, η οποία θα καλύψει εντοπισμένο κενό στην αλυσίδα αξίας».
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση είναι:
* Υφιστάμενες ΜμΕ που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β’Α κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (Γ’Α κατηγορίας), οι οποίες μέχρι 31/12/2019 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις.
* Νέες ΜμΕ που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β’Α κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (Γ’Α κατηγορίας) και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας δράσης.
* Υπό σύσταση ΜμΕ η οποία θα καλύψει εντοπισμένο κενό στην αλυσίδα αξίας και η οποία θα ιδρυθεί μετά την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης.
Υπογραμμίζεται ότι:
* Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν ενεργό έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύων) του Παραρτήματος ΙΙΙ της πρόσκλησης πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης και τουλάχιστον από 31/12/2019.
* Οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν ενεργό έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύων) του Παραρτήματος ΙΙΙ της πρόσκλησης πριν την υποβολή της πρότασης .
* Οι υπό σύσταση επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσής τους (του Παραρτήματος ΙΙΙ της πρόσκλησης) πριν την πρώτη εκταμίευση, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής.
Επικοινωνία – Πληροφορίες
Τυχόν ερωτήματα επί της πρόσκλησης μπορούν να διατυπώνονται:
– μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected] r
– στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)
Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.
Εmail: [email protected]
Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr www.espa.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.