Quantcast
Σκυλακάκης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα ανατιμήσεων στις τιμές προϊόντων - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα ανατιμήσεων στις τιμές προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα ανατιμήσεων στις τιμές προϊόντων άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα υπάρξει κύμα ανατιμήσεων στα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ στους φούρνους κλπ απάντησε τα εξής:
“Οι ανατιμήσεις είναι κομμάτι μιας διεθνούς ανάκαμψης. Για παράδειγμα, οι τιμές των καυσίμων κατέρρευσαν όταν έγινε το πρώτο lockdown, επανήλθαν σε κάποιο επίπεδο. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επειδή υπάρχει η ταχύτητα της βιομηχανικής και τεχνολογικής αλλαγής η οποία είναι πολύ μεγάλη, δεν θα έχουμε πληθωρισμό. Προσωρινά τα μεγάλα ποσά που έβαλε η Ευρώπη και οι άλλες χώρες θα προκαλέσουν ένα τέτοιο κύμα. Εμείς θα περάσουμε από αποπληθωρισμό που δεν είναι καλό πράγμα, ειδικά για μια χώρα με μεγάλο χρέος, ο αποπληθωρισμός δεν είναι καλό πράγμα .
Σε μια ήπια άνοδο των τιμών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σαν στόχο το 2% ιστορικά στην άνοδο των τιμών που πρέπει να συνοδεύει την οικονομία για να μην υπάρχει περιοριστική πολιτική. Νομίζω ότι μετά από ένα πρώτο κύμα, τα πράγματα θα “εξισορροπηθούν.
Για την αγορά ακινήτων
“Η πιο επικίνδυνη, να σας πω την αλήθεια είναι η αγορά των ακινήτων από αυτήν την πλευρά “, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “Η αγορά των ακινήτων δουλεύει έως τώρα χωρίς Airbnb .Όταν θα μπει το Airbnb θα αυξηθεί .Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά ακίνητα τα οποία είναι αχρησιμοποίητα ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο, τα οποία χρήζουν ανακαίνιση και επανόδου στην αγορά .Συνεπώς μεσοπρόθεσμα είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα ισορροπήσει η αγορά και θα έχουμε μια πολύ καλή οικονομική αποτύπωση εξ αυτού του λόγου, αλλά για κάποιους μήνες η ανισορροπία στη αγορά ακινήτων , γενικά οι ανισορροπίες στις αγορές μετά από μια τέτοια μεγάλη αναταραχή , όπως η πανδημία θα είναι υπαρκτές”.





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.