Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί το 2022 - Τι είπε ο Σταϊκούρας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί το 2022 – Τι είπε ο Σταϊκούρας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:



Για τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ το επόμενο έτος μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας στο Mega.

Σχετικά με το σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “θα το δούμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δίνεται η δυνατότητα για πολύ περισσότερες από τις 6 δόσεις που σήμερα υπάρχουν”.
Και πρόσθεσε ότι ” Θα μπορούσαν να γίνουν 10 οι δόσεις, θα μπορούσαν να γίνουν και οριακά περισσότερες διότι οι δύο επόμενοι μήνες του κάθε έτους δημοσιονομικά μετράνε στην προηγούμενη χρονιά. Θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι 12 δόσεις.
Σε ερώτηση εάν οι δόσεις το ΕΝΦΙΑ θα είναι από 10 έως 12 δόσεις απάντησε τα εξής” Η δυνατότητα είναι μέχρι τόσο. Άρα πολλαπλάσια αυτής που τώρα υφίσταται .Ο σκοπός είναι τώρα να διευκολύνουμε την κοινωνία ώστε να έχει υψηλότερη φορολογική ικανότητα”.
Για τους πλειστηριασμούς των ευάλωτων ομάδων
Αναφορικά με το τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία στις ευάλωτες ομάδες, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι: Υλοποιείται ένας καινούριος νόμος από την 1η Ιουνίου, με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους συνολικά σε πολύ περισσότερες δόσεις. 240 προς το δημόσιο και μέχρι 420 στις τράπεζες.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “Ξεκίνησε η πλατφόρμα, θα ενσωματώνονται σιγά – σιγά τα στοιχεία από όλους τους φορείς σε μια ενιαία πλατφόρμα γιατί θα βγαίνει η ρύθμιση αυτοματοποιημένη με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του κάθε πολίτη. Να το πω πρακτικά, στην ίδια πλατφόρμα θα μπουν στοιχεία από την ΑΑΔΕ, στοιχεία από τον ΕΦΚΑ και στοιχεία από τις τράπεζες. Θα έχουμε την φοροδοτική ικανότητα πολίτη, θα έχουμε τον πλούτο του πολίτη, άρα θα έχουμε όλο το προφίλ του πολίτη και θα βγαίνει αυτοματοποιημένα μια ρύθμιση μέχρι τόσες δόσεις που είπα προηγουμένως “.
“Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι, έτσι ώστε στους επόμενους δύο μήνες , όπως λέει ο νόμος να υπάρχει αυτή η προσωποποιημένη ενημέρωση του πολίτη”, συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.