Quantcast
Σκυλακάκης για φορολογικές δηλώσεις: Φέτος θα σας πάρουμε λιγότερα - Τι είπε για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για φορολογικές δηλώσεις: Φέτος θα σας πάρουμε λιγότερα – Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους είπε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε για τις πρώτες φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο taxisnet, “δεν έχουμε εικόνα αριθμητικά, αλλά προχωράει η ροή κανονικά, έχουμε δηλαδή σημαντικό αριθμό δηλώσεων. Και φέτος θα είναι μια χρονιά… να το πω έτσι ευγενικά: θα σας πάρουμε λιγότερα”.
Για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας
Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει παράταση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, σημείωσε πως “το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσα από τους εμβολιασμούς. Οι οικονομικές δυνατότητες, αφού έχουμε δώσει 41 δισ. ευρώ είναι πάρα πολύ περιορισμένες και πρέπει να αποφύγουμε να μπούμε σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Θα είναι μεγάλη περιπέτεια, εάν αναγκαστούμε να πάμε σε μέτρα είτε κλεισίματος και ενισχύσεων είτε ο,τιδήποτε άλλο. Δεν πιστεύω ότι, θα συμβεί αυτό και αυτό είναι και το στοίχημα της κυβέρνησης”.
Για την προκαταβολή φόρων των επιχειρήσεων
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων. Όπως είπε οι επιχειρήσεις “Όχι μόνο θα έχουν και πολύ μικρότερη προκαταβολή φόρου φέτος και η προκαταβολή θα είναι και μικρότερη και στα επόμενα χρόνια”. Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την επιστρεπτέα προκαταβολή ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. “Δεν πρόκειται να κάνουμε κανενός είδους συμψηφισμούς .Αυτή τη στιγμή, έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μια υποχρέωση η οποία θα ξεκινήσει από 1/1/2022 , θα είναι μια πολύ ήπια υποχρέωση και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν σε αυτήν. Βρέθηκε το κράτος δίπλα τους σε μια κρίσιμη ώρα και αυτοί πρέπει να βρεθούν κοντά στην υπόλοιπη κοινωνία γιατί το κράτος να ξέρετε δουλεύει και για την υπόλοιπη κοινωνία. Οι επιχειρηματίες, υπό κανονικές συνθήκες παράγουν και προσφέρουν φόρους.Έκτακτη ήταν, η συνθήκη αυτή της μαζικής ενίσχυσης, δεν είναι μόνιμη”, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για τον κατώτατο μισθό
Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα τον αυξήσει στα 800 ευρώ εάν ξαναεκλεγεί, ο κ. Σκυλακάκης είπε τα εξής: “Η σημερινή φάση είναι μια πολύ ευαίσθητη φάση, οι επιχειρήσεις ακόμα, ειδικά οι μικρές και οι μεσαίες δεν έχουν ισορροπήσει, θέλουν λίγο χρόνο. Στην πορεία πιστεύω ότι, θα έχουμε, αυτό που ονομάζουμε μια αυξημένη ζήτηση εργατικού δυναμικού, πολύ αυξημένη. Και θα έχουμε μια αύξηση των μέσων μισθών, κατώτατων, όλης της γκάμας. Όταν η αύξηση αυτή, θα αρχίσει να διαπιστώνεται, τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό. Οι κυβερνητικές πρακτικές πρέπει να ακολουθούν την οικονομική εξέλιξη”.
Kαι συμπλήρωσε: “Περιμένουμε σε διάφορους τομείς πολλές δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις και οι επιχειρήσεις ήδη αρχίζουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου προσωπικού. Αυτή είναι μια πραγματικότητα”.
“Ειδικά στα πιο εξειδικευμένα στελέχη θα υπάρχει αυξημένη πίεση, θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις να φέρουν ανθρώπους απέξω, Έλληνες δηλαδή για αυτό έχουμε κάνει και τα 7 χρόνια με μειωμένη φορολογική υποχρέωση σε αυτούς που θα επιστρέψουν. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τις δεξιότητες των παιδιών που έχουν μείνει πολύ καιρό έξω από την αγορά εργασίας .Είναι μια μαζική επένδυση του Ταμείου Ανάκαμψης, πάνω από 1 δισ. ευρώ” για τις δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει στην οικονομία, τόνισε με έμφαση”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.