Quantcast
Εργαζόμενος απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες και περιμένει ακόμα το επίδομα ανεργίας - Τι καταγγέλλει - enikonomia.gr
share

Εργαζόμενος απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες και περιμένει ακόμα το επίδομα ανεργίας – Τι καταγγέλλει

δημοσιεύτηκε:

Εργαζόμενος απολύθηκε πριν από 8 μήνες και ακόμα περιμένει να λάβει το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για τον 59χρονο Δημήτρη, ο οποίος κατήγγειλε στο MEGA ότι “μέσα σε όλα αυτά με τον κορονοϊό και τα lockdown είχαμε την ατυχία να εργαζόμαστε σε μια πολυεθνική, η οποία έκλεισε το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Ήμασταν 85 άτομα που έμειναν στο δρόμο. Έγινε καταγγελία της σύμβασης εργασίας κανονικά στην ΕΡΓΑΝΗ, μας έδωσαν τα χαρτιά και μας λένε θα πάτε στον ΟΑΕΔ για να εγγραφείτε στην ανεργία. Πήραμε εμείς τα χαρτιά αλλά λόγω του ότι ήταν και η καραντίνα δεν μπορούσαμε να πάμε απευθείας στο ΚΕΠΕΑ Θηβών που ανήκω εγώ. Είχε ένα υποκατάστημα στα Οινόφυτα και πήγαμε εκεί και καταθέσαμε τα χαρτιά και περιμέναμε. Οι άλλοι συνάδελφοι που μένουν στην Αθήνα, γενικά στην Αττική τα κατέθεσαν ηλεκτρονικά τα χαρτιά τους”.
“Σε περίπου 60-70 μέρες άρχισαν να πληρώνονται όλοι οι συνάδελφοι γιατί επικοινωνούσαμε μεταξύ μας και ξέραμε τι γίνεται .Εμείς εδώ περιμέναμε… πέρασαν 2 μήνες, 3 μήνες, με πολλές ενοχλήσεις με κάποια κυρία που μιλάγαμε ” στο ΚΕΠΕΑ να μας ρωτάει εάν έχουμε στείλει τα χαρτιά μας για να εγκριθούν. Τα οποία στην ουσία ήταν εκεί, μας κορόιδευε από ότι αποδείχθηκε. Μετά από 5 μήνες, στις 29 Μαρτίου συγκεκριμένα μας κοινοποιείται μια απόφαση ότι αποφασίζουν την απόρριψη της αίτησης του ενδιαφερομένου γιατί λέει η εργασιακή σχέση τερματίστηκε με εκούσια αποχώρηση και με κοινή συναίνεση. Eνώ το εργοστάσιο έκλεισε, έγιναν καταγγελίες σύμβασης κανονικά για όλους τους εργαζόμενους οι υπόλοιποι 60-65 υπάλληλοι του εργοστασίου στην Αττική πληρώνονται ακόμη και τώρα κανονικά”.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “όταν είπα ότι είναι απόλυση, μας είπαν ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, να κάνετε ένσταση και θα πάτε στην Επιτροπή ενστάσεων η οποία θα αποφασίσει. Με την επιτροπή ενστάσεων δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Εγώ έψαξα τηλέφωνα, email έστειλα στα κεντρικά και με πήρε μια κυρία από το ΚΕΠΕΑ Ζωγράφου επειδή είδε το email μου, μου λέει δώσε τα στοιχεία σου να κοιτάξω. Κοιτάζει και μου λέει πότε έγινε η ένσταση; Της λέω ότι έγινε στις 8 Απριλίου. Α! τόσο νωρίς λέει .Ξέρετε μου λέει μετά από 5-6 μήνες θα συνεδριάσει η Επιτροπή”.
“Οκτώ μήνες ζούμε με δανεικά, όχι μόνο εγώ και άλλοι 15 συνάδελφοι. Συγκεκριμένα με τις κυρίες εκεί στη Θήβα που επικοινωνούσαμε μας έλεγαν ότι δεν έκλεισε το εργοστάσιο, τόνισε με έμφαση.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι 59 χρονών αυτή στιγμή και ότι χρειάζεται ένσημα για να βγει σε σύνταξη μέσα σε 2-3 χρόνια ωστόσο χρειάζεται μερικά ένσημα για να συμπληρώσει τα 12.000 ,τα οποία αν δεν επιδοτηθεί, δεν αναγνωρίζεται ο χρόνος τώρα που είναι σε αναμονή και είπε ότι δουλεύει από το 1978 ανελλιπώς.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.