Quantcast
Χατζηθεοδοσίου: Γιατί πρέπει να νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση - enikonomia.gr
share

Χατζηθεοδοσίου: Γιατί πρέπει να νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση προκειμένου να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση και να μην πέσει όλο το οικονομικό βάρος στις επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Τι να κάνει ένας επιχειρηματίας του κλάδου που έχει κάποιους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν ; “Είναι μεγάλο ερώτημα” διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας, ότι “εάν κάποιος έχει ένα κατάστημα εστίασης και δεν μπορεί να πείσει τους εργαζομένους του να εμβολιαστούν, τότε έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τον νόμο, δηλαδή να τους απολύσει”
“Άρα η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κλάδο της εστίασης, όπως πρέπει κάποιος να έχει συγκεκριμένο τρόπο αναφοράς για τον τρόπο που δουλεύει στο ιατρικό του ιστορικό. Μπορεί να φαίνεται σκληρό αυτό, αλλά τι να κάνει ο επιχειρηματίας του κλάδου όταν στον έλεγχο που θα γίνεται στο κατάστημα της εστίασης ο πελάτης θα λέει στον επιχειρηματία “εγώ για να μπω, θα πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι ” τόνισε.
“Aντί να ρίχνει αυτό το μπαλάκι στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση όπως σωστά είπα, ας το νομοθετήσει ή ας το επιβάλει με κάποιον τρόπο”, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Και εξήγησε εάν ο επιχειρηματίας απολύσει με τον σημερινό νόμο τον εργαζόμενο για θέμα του εμβολιασμού, τότε αυτός με τη σειρά του μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει για όλο το διάστημα που έχει φύγει από τη δουλειά τα χρήματα και εάν δικαιωθεί ο εργαζόμενος ,ο εργοδότης θα αναγκαστεί να του καταβάλει τεράστια αποζημίωση.
“Και εδώ είναι το δίλημμα : τι κάνει αυτός, πώς δουλεύει όταν λέει ο κόσμος: εγώ θέλω να πάω σε ένα περιβάλλον ασφαλές… σωστό είναι, λογικό είναι,… θέλω να είναι εμβολιασμένοι να μην κινδυνεύω με την παρουσία μου εκεί. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, που νομίζω εκεί ίσως η διαβούλευση που περιμένουμε μέχρι 15 του μηνός, πρέπει να βρεθεί απάντηση .Εδώ θυμίζω ακόμη ότι η κυβέρνηση θα βγάλει ένα ποινολόγιο, δηλαδή για τη παράβαση των συγκεκριμένων όρων ” σημείωσε μεταξύ άλλων .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.