Quantcast
Εξοικονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τα κριτήρια για την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Εξοικονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τα κριτήρια για την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Σεπτέμβριο με αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ΄οίκον” , όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε, “θα υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης, ιεράρχησης των αιτήσεων. Να πω ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει τον φθινόπωρο…Σεπτέμβριο με αρχές Οκτωβρίου. Θα υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης ώστε να υπάρχει μια προτεραιοποίηση. Άρα θα υπάρχουν, αυτοί οι οποίοι θα υπαχθούν στο πρόγραμμα αλλά και οι επιλαχόντες οι οποίοι κάθε φορά που εμείς θα αυξάνουμε το κονδύλι είτε από χρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε από χρήματα κρατικά του προϋπολογισμού θα μπορούν και αυτοί να ενταχθούν και να υλοποιήσουν την επένδυσή τους να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους “.
“Eκτός από εισοδηματικά κριτήρια θα λαμβάνουμε υπόψη επίσης και το ποσοστό της επιδότησης δηλαδή όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο πιο αυξημένη θα είναι η επιδότηση για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους οι ενδιαφερόμενοι. Θα υπάρχουν κριτήρια τα οποία θα έχουν να κάνουν με την παλαιότητα του κτιρίου. Άρα εκείνα τα κτίρια που είναι πιο παλιά και έχουν περισσότερο την ανάγκη της αναβάθμισης αυτά θα έχουν προτεραιότητα. Θα υπάρχουν κριτήρια για το πόσα μέλη μένουν κάτω από την ίδια στέγη καθώς και επίσης και άλλα κοινωνικά κριτήρια: για παράδειγμα εάν υπάρχει μέλος με αναπηρία και αυτοί θα μοριοδοτούνται ώστε να είναι πιο υψηλά στην ιεράρχηση”, συμπλήρωσε.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι εκείνο το οποίο θα λειτουργήσει την πλατφόρμα του προγράμματος.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα λειτουργήσει η πλατφόρμα. “Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα είναι τουλάχιστον 3-4 εβδομάδων ώστε να μπορέσουν όλοι να προετοιμαστούν…. Οι σύμβουλοι μηχανικοί να προετοιμάσουν τους φακέλους και τις αιτήσεις. Και από εκεί και πέρα θα κλείσει κάποια στιγμή η πλατφόρμα ώστε να ιεραρχηθούν οι αιτήσεις”.
Επιπλέον μίλησε και για το ” Σύστημα πληρώνω όσο πετάω”. Όπως είπε ” αυτοί οι πολίτες που δεν παράγουν πολλά απορρίμματα θα επιβαρύνονται λιγότερο από αυτούς που παράγουν. Άρα αυτοί που ανακυκλώνουν θα έχουν ένα όφελος, ένα κίνητρο για να συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια” και πρόσθεσε ότι ” θα υπάρξουν μηχανισμοί όπου οι πολίτες οι οποίοι ανακυκλώνουν και δεν παράγουν πολλά απόβλητα θα πληρώνουν λιγότερα δημοτικά τέλη από εκείνους που παράγουν περισσότερα” απόβλητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.